HIRDETÉS

Hazai pályán zárja a szezont az SZKC

Zátyi Tibor 2016. december 16., 14:43

Kupamérkőzésekkel zárul a 2016-os év a férfi kézilabdásoknak, a nyolcaddöntőben a Székelyudvarhelyi KC szombaton 19 órakor a CSM Focșani együttesével játszik a városi sportcsarnokban.

Fotó: Mihály Csaba

Eddig háromszor találkozott egymással a két csapat, a meccseket pedig rendre a KC nyerte: az előző bajnokságban idegenben 32–20-ra, hazai pályán 33–28-ra győzött. Az idei alapszakasz során, novemberben Focșani-ban mérkőztek meg, ahol Tálasék 27–25-ös győzelmet arattak.

A kupában egyelőre elkerüli a szerencse az udvarhelyi együttest. Az előző kiírás első körében 24–20-ra nyert a Temesvári Poli ellen, a negyeddöntőben viszont hazai pályán kényszerült korai búcsúra: az akkor még másodosztályos Konstancai Dél-Dobrudzsa KC 34–30-ra győzött a városi sportcsarnokban. Legtovább a 2014–15-ös szezonban jutott, amikor bekerült a Nagybányán rendezett négyes döntőbe. Az elődöntőben aztán meglepetésre vereséget szenvedett a Zsilvásárhelyi Panduriitól, így a folytatásban már csak a harmadik helyért játszhatott. Ellenfele az azóta megszűnt Konstancai HCM lett volna, ám a tengerparti együttes a Nagybányai Minaur elleni elveszített elődöntőben tapasztalt bíráskodás miatt tüntetőleg nem lépett pályára.

Az idei utolsó bajnoki fordulóban súlyos vereséggel hangolt a CSM Focșani, Tordán 11 góllal maradt alul. Formája jelenleg az egyik legrosszabb a bajnokságban szereplő tizennégy csapat közül, legutóbbi kilenc találkozójából csupán egyet nyert meg, három góllal legyőzte az újonc Szatmárnémeti VSK-t. Jelenleg 11. a táblázaton, kilenc pontra az utolsó rájátszást érő helytől. A KC szerdán kijavította a Steaua elleni kisiklást, öt góllal legyőzte a vendég CSU Suceavát, így harmadik pozícióban zárja az idei évet.

„A Román Kupa nagyon fontos számunkra, hiszen ha a sorozatban döntőbe jutsz, az európai kupaszereplést jelenthet, ami ugyebár a szezon előtt kitűzött egyik célunk. Nem számítok könnyű mérkőzésre, mivel a CSM Focșani kiismerhetetlen csapat, amely meg tudja nehezíteni a nálánál jobb együttesek dolgát is. Sérülés miatt Szász Andráson kívül valószínűleg Milorad Kukoszki sem fog pályára lépni szombaton. Két beállósunk hiányát a CSU Suceava elleni mérkőzésen is megéreztük, hiszen Tálas Hubán kívül nem volt megfelelő középső védekező játékosunk” – mondta Vlad Caba, az SZKC edzője.

Férfi kézilabda, Román Kupa, nyolcaddöntő:
Jászvásári CS Politehnica (az A divízió A szériájának 1. helyezettje)–Bukaresti Dinamo (péntek, 17), Tordai Potaissa–HC Vaslui (péntek, 18, Digi Sport 3, Dolce Sport 2),
Temesvári Poli–HC Adrian Petrea (szombat, 12, Dolce Sport 2, Digi Sport 2),
Dunărea Călărași–Nagybányai Minaur (az A divízió B szériájának 1. helyezettje) (szombat, 17),
Bukaresti Steaua–Fogarasi VSK (szombat, 18),
Szatmárnémeti VSK–Bukaresti CSM (szombat, 18),
Székelyudvarhelyi KC–CSM Focșani (szombat, 19),
CSU Suceava–Konstancai Dél-Dobrudzsa KC (szombat, 19).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS