HIRDETÉS

Hazai környezetben kezdi meg a ráhangolódást az SZKC

Zátyi Tibor 2017. január 04., 15:46 utolsó módosítás: 2017. január 04., 15:56

Háromhetes pihenőt követően elkezdte a felkészülést a férfi kézilabda Bölények Ligája folytatására a Székelyudvarhelyi KC kerete. A fiúk előbb Székelyudvarhelyen edzenek, majd Spanyolországban folytatják.

A Román Kupa nyolcaddöntőjével ért véget az őszi idény december közepén, az SZKC hazai pályán a CSM Focșani ellen 39–31-re győzött, és továbbjutott a legjobb nyolc közé. A mérkőzést követően a csapat tagjai szabadságot kaptak, az új évben szerdán gyűltek először össze, elkezdték a felkészülést a február elején kezdődő tavaszi menetelésre.

Idei első hivatalos mérkőzését február 1-jén a Román Kupa negyeddöntőjében játssza a csapat, ellenfelére a január 10-ei sorsoláson derül fény. Nem lesz kiemelés, a továbbjutás ezúttal is egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén rögtön büntetők következnek, a győztes pedig bekerül a május 20–21-én, egyelőre ismeretlen helyszínen tartandó Final Fourba. A negyeddöntő mezőnye: Székelyudvarhelyi KC, Konstancai Dél-Dobrudzsa KC, Bukaresti Dinamo, Tordai Potaissa, Temesvári Poli, Dunărea Călăraşi, Bukaresti Steaua, Bukaresti CSM.

A szerdán összegyűlt keret egyelőre nem teljes, öt kézilabdázó jelenleg a nemzeti együtteseknél tartózkodik: Andrei Mihalcea, Goce Ojleszki, Makszim Baranau, Josip Peric és Csog Vencel. Így Vlad Caba edző az ifjúsági 1-es együttesből négy sportolót hívott fel az edzésekre.

Pénteken érkezik a csapat erőnléti edzője, Florin Vasilcan, akinek irányításával folytatják a hangolást a játékosok. A csapat január 14-én egyhetes edzőtáborba utazik Zaragozába, ahol spanyol élvonalbeli gárdákkal három felkészülési mérkőzést fog játszani.

A Bölények Ligája alapszakasza a kupameccs után, február 4-én folytatódik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS