HIRDETÉS

Feljutó helyen a Mureșul

Horváth Bálint Ottó 2016. november 07., 12:27 utolsó módosítás: 2016. november 07., 12:42

Sorozatban negyedik mérkőzését nyerte meg a Marosvásárhelyi Mureşul a másodosztályú női kézilabda-bajnokság B csoportjában: a 7. forduló vasárnapi játéknapján hazai pályán legyőzte a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC együttesét, ezzel vezeti a ranglistát.

Fotó: Boda L. Gergely

Esélyesként várta a háromszékiek elleni találkozót a marosvásárhelyi együttes, és leginkább második félidei jobb teljesítményének köszönhetően szerezte meg a három pontot. Az elején gyengébben játszottak a vásárhelyiek, az első harminc percben futottak az eredmény után, azonban a játékrész végén sikerült egyenlíteniük, így szünetben döntetlen volt az állás.

Térfélcserét követően jobban kezdett a Mureşul, feljavult a védekezése (a második félidőben csak hat gólt kapott), és kihasználta a vendégek hibáit, így fokozatosan növelte előnyét, a végén pedig megérdemelt, nyolcgólos győzelmet ünnepelt.

A Mureşul kiváló csapatjátékát jól jelzi, hogy Georgeta Bucin vezetőedző tanítványai közül három játékos, Moloci, Deac és Stîngu hat gólig jutott, a legeredményesebb pedig De Oliveira volt hét találattal.

Értékes győzelmével a marosvásárhelyi együttes 15 ponttal és jobb gólkülönbségével átvette a vezetést a ranglistán az eddigi listavezető Resicabányai CSU-tól, amely a forduló rangadóján kikapott a CSM Slatina pályáján. Következő mérkőzésén, november 13-án, vasárnap a Mureşul a gyengén teljesítő Temesvári CSU ellen játszik idegenben.  

A Sepsi SIC hét pontjával a hetedik helyet foglalja el a ranglistán, legközelebb a Nagybányai Extreme csapatát fogadj a háromszéki együttes (valószínűleg vasárnap játsszák le a találkozót).

Női kézilabda A osztály, B csoport, 7. forduló, vasárnap, Marosvásárhely, ligeti Sportcsarnok, 200 néző:
Marosvásárhelyi Mureşul–Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC 30–22 (16–16).
Mureşul: Petruneac, Grosu – De Oliveira 7, Moloci 6, Deac 6, Stîngu 6, Serediuc 4, Rad 1, Farcaş, Bab, Burnete, Manole. Vezetőedző: Georgeta Bucin.
Sepsi SIC: Saláta, Bratoşin – Voloncs 7, Tăbăcaru 6, Hageanu 3, Mátis 3, Bălăceanu 2, Pătrînjel 1, Györkovács, Roşu, Condurache, Bodó, Dobra. Vezetőedző: Vida Attila.
Vezették: Alin Gherman, Adrian Moldovan (mindketten Nagybánya).

További eredmények a 7. fordulóból
Vasárnap:
Nagybányai Minaur–Kisjenői Körös 52–22 (27–9),
CSM Slatina–Resicabányai CSU 30–21 (14–11),
Nagybányai Extrem–Brassói Naţional 30–24 (14–7).
Szabadnaposak voltak:
Nagyváradi CSU, Dacia Mioveni, Temesvári CSU.
Szezon közben visszaléptek:
CSȘ Caracal, Aradi Avram Iancu.

A bajnokság állása a 7. forduló után:
1. Mureşul 15 pont (6 mérkőzés, +30 gól)
2. Resicabánya 15 (6, +24)
3. Naţional 12 (6)
4. Minaur 9 (4)
5. Slatina 9 (4)
6. Extrem 9 (6)
7. Sepsi SIC 7 (6)
8. Mioveni 6 (5)
9. Temesvár 3 (5)
10. Kisjenő 1 (6)
11. Nagyvárad 0 (4)

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS