HIRDETÉS

SZKC: Caba elégedett az eddigi teljesítménnyel

Zátyi Tibor 2016. október 27., 14:09 utolsó módosítás: 2016. október 27., 14:55

Tíz mérkőzés után hét győzelem, egy döntetlen és két vereség a Székelyudvarhelyi KC bajnoki mérlege, rosszabb gólkülönbség miatt pedig negyedik az alapszakasz táblázatán. Vlad Caba edző értékelte a KC eddigi teljesítményét.

Fotó: Pál Árpád

„A Vaslui elleni vereség miatt szurkolóinknak és önmagunknak is adósai voltunk egy jó mérkőzéssel. Úgy gondolom, ezt teljesítettük, igaz, lehetett volna nagyobb is a különbség. A védekezés pár apróbb hibától eltekintve jól zárt, ehhez egy remek kapusteljesítmény társult, Da Rosa nagyon jól védett. Mihalcea ismét a hátára vette a csapatot, továbbá ki kell emelni Szász döntő találatát is. Egyedüli hiányérzetem, hogy nem nyertünk többel, lehet, a fiúk a visszavágóra tartogatták azokat a gólokat. Rövid szünet következik, amire most nagyon szüksége van a csapatnak.”

A tréner értékelte az eddigi tíz mérkőzést. „A szezonban eddig lejátszott bajnoki találkozóink közül az egyetlen kisiklás a HC Vaslui ellen volt, és ott is a második félidőben mutatott játékunk volt rossz. Összességében elégedett vagyok. Nem szabad elfeledni, hogy a nyáron szinte teljesen új csapatot kezdtünk építeni, amely hétről hétre alakul, formálódik azzá, amit szeretnénk, hogy a bajnokság legvégén legyen. Persze lehetett volna sokkal jobb is, mert közel álltunk a pontszerzéshez Konstancán, továbbá a Tordai Potaissa elleni mérkőzés is a kezünkben volt, amelyen ugyancsak pontokat hullattunk.”

A férfiválogatottaknak jövő héten rajtol a 2018-as Európa-bajnokság selejtezője, az SZKC-tól nyolc játékost hívtak be. „Nagyszerű, hogy ennyi játékosunk behívót kapott a válogatottakba. Persze ha csak a csapat érdekeit nézzük, akkor ez nem annyira jó, mivel ezek a sportolók bő két hétig távol lesznek, így nem tudunk közösen készülni a következő időszakra. Ez egy olyan szituáció, amellyel minden jó együttesnek meg kell birkóznia. Remélem, hogy jól fognak teljesíteni és egészségesen térnek vissza hozzánk” – tette hozzá.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS