HIRDETÉS

Akadozott a játék, a vége sima lett

Zátyi Tibor 2016. december 03., 20:12 utolsó módosítás: 2016. december 03., 21:18

Sokáig kemény ellenállást tanúsított a súlyos anyagi gondokkal küzdő HC Adrian Petrea szombaton este, a Székelyudvarhelyi KC az utolsó negyedórában tudta lerázni ellenfelét a férfi kézilabda Bölények Ligája 14. fordulójában, végül 26–16-ra győzött.

Fotó: Barabás Ákos

 

Közel telt ház előtt a Jokanovics – Baranau, Ghiță, Peric, Szász, Onyejekwe, Csog felállásban kezdte a mérkőzést a házigazda, a találkozó folyamán játszott még: Da Rosa – Mihalcea, Ojleszki, Balázs, Tálas, Kuzmanoszki, Kukoszki, Komogorov, Onyejekwe, Markez.

Az első percekben kevés találat született, a rövid kispaddal és több ifjúsági 2-es játékossal érkező vendégek szerezték meg a vezetést, a hazaiak hamar válaszoltak, a 9. percben már két góllal vezettek (4–2). Pár percig három is volt a KC előnye, azonban a meglepően szívósan játszó resicabányaiak vissza tudtak kapaszkodni, és a 23. percben kisebb meglepetésre 8-nál egyenlítettek. A vezetést már nem tudták megszerezni, hiszen Ghiță hamar válaszolt, viszont továbbra is kevés találat született, a szünetben 10–9 állt az eredményjelzőn.

Térfélcsere után is szorosan alakult a találkozó, annak ellenére, hogy kevés lehetőségük volt cserére, a HC Adrian Petrea sokáig tartotta a lépést a KC-val. A mérkőzés egyik fordulópontja Popovici piros lapos kiállítása volt, a játékos addig reklamált, hogy a játékvezető kétszer két percet felmutatva küldte a lelátóra.

A 45. percben továbbra is kettő volt közte (17–15), ám az utolsó negyedórában csak egy csapat volt a pályán. Egymás után potyogtak az udvarhelyi gólok, a KC pedig ellépett az eredményjelzőn. A magabiztos menetelést egyedül Szász szerencsétlen sérülése árnyékolta be, egy resicabányai támadásnál a térdét fájlalva a földön maradt, hordágyon kellett lehozni a pályáról. Az utolsó percekben mindenki játéklehetőséget kapott, végül tíz góllal, 26–16-ra nyert a házigazda. Hátránya két pontra csökkent az éllovas Konstancai Dél-Dobrudzsa KC-val szemben, a tengerparti együttes 19–19-es döntetlent játszott a Temesvári Poli vendégeként.

A következő fordulóban a fővárosba, a Bukaresti Steauához látogat az udvarhelyi csapat, a mérkőzés időpontja egyelőre nem ismert.

Nemzeti Liga, 14. forduló: Székelyudvarhelyi KC–Resicabányai HC Adrian Petrea 26–16 (10–9); gólszerzők Mihalcea 6, Komogorov 5, Baranau 3, Szász, Onyejekwe, Markez 2–2, Peric, Tálas, Ghiță, Kuzmanoszki, Csog, Kukoszki 1–1; hétméteresek 1/1, illetve 3/2; kiállítások 4, illetve 6 perc.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS