HIRDETÉS

A sereghajtót fogadja az SZKC

Zátyi Tibor 2016. november 15., 14:34 utolsó módosítás: 2016. november 15., 14:42

Papíron könnyű mérkőzés vár a Székelyudvarhelyi KC-ra a férfi kézilabda Bölények Ligája 12. fordulójában, szerdán 18 órakor a sereghajtó Fogarasi VSK csapatát fogadja a városi sportcsarnokban.

Fotó: Barabás Ákos

Hazai pályán jól teljesít az SZKC, eddigi öt mérkőzésből négyet megnyert, a Csíkszeredában rendezett Tordai Potaissa elleni találkozón pedig döntetlent játszott. Az újonc Fogaras mind az öt kiszállását elveszítette, legutóbb a Temesvári Poli otthonában maradt alul 27–20-ra. Az előző fordulóban az utolsó percben csúszott ki Mihalceáék kezéből a győzelem, a Bukaresti Dinamóval idegenben 27–27-es döntetlent játszottak. A Brassó megyei csapat egy mérkőzésen szerzett pontot idén, egy hónappal ezelőtt a kiesési rangadón 25–18-ra verte a Szatmárnémeti VSK-t. 

A két együttes a nyári felkészülés során Udvarhelyen játszott barátságos mérkőzést, a 3x25 percig tartó meccsen a házigazda 45–39-re nyert. A vendégek keretében pár ismert név szerepel: a korábbi román válogatott Marian Filip, Darius Apolzan és az SZCK-t évekkel ezelőtt erősítő Eugen Frățilă.

„Izgalmak nélküli mérkőzést szeretnék. Remélem, az eredmény alakulása megengedi, hogy minél több játékos pályára léphessen. A keretben több kézilabdázónak szüksége van a játékpercekre. Ez nem egy felkészülési találkozó lesz, hanem bajnoki, így maximális koncentrációt várok el mindenkitől, hiszen legtöbbször akkor kerülünk bajba, amikor nem fókuszálunk eléggé a játékra” – mondta Vlad Caba, az SZKC edzője.

A keretben mindenki egészséges, Cristian Ghiță is egyre jobban formába lendül – tette hozzá a tréner. Siker esetén mindenképp csökkenni fog a KC hátránya a táblázaton előtte álló csapatokkal szemben, hiszen csütörtökön az éllovas Konstanca a harmadik Tordát fogadja.

A Bukaresti Dinamo a Bajnokok Ligájában a dán Holstebróval játszik csütörtökön 19.30-tól (Digi Sport 2, Dolce Sport 2), ezért a CSM Focșani elleni találkozóját vasárnap délelőtt rendezik. A városi sportcsarnok jegypénztára a mérkőzés előtt másfél órával nyit.

Férfi kézilabda, Bölények Ligája, 12. forduló:
HC Adrian Petrea–Temesvári Poli (szerda, 16 óra, TVR 2), 
Székelyudvarhelyi KC–Fogarasi VSK (szerda, 18),
CSU Suceava–Bukaresti CSM (szerda, 18),
HC Vaslui–Bukaresti Steaua (szerda, 18.30),
Dunărea Călărași–Szatmárnémeti VSK (szerda, 19),
Konstancai Dél-Dobrudzsa KC–Tordai Potaissa (csütörtök, 17.30, Digi Sport 3, Dolce Sport 6), Bukaresti Dinamo–CSM Focșani (vasárnap, 11.15, Digi Sport 2, Dolce Sport 2).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS