HIRDETÉS

Szárnyra kaptak a zöld sasok: meglepő Fradi-bravúr az Arénában

2016. november 19., 18:20 utolsó módosítás: 2016. november 21., 15:46

A magyar futsalbajnokság 9. fordulójának nyitómérkőzésén, pénteken este az FTC Futsal-Fisher Klíma a felújított Elek Gyula Arénában 3–1-re legyőzte az idei szezonban remeklő Futsal Club Veszprém csapatát.

 

A Fradi több évi másodosztályú szereplés után újoncként – és egyelőre nem sok kecsegtető eredménnyel – szerepel a tíz csapatot felvonultató magyar elsőosztályban, miközben a veszprémiek történetük legjobb évadját futják. A zöld-fehérek az utolsó előtti helyről, mindössze 5 ponttal várták az összecsapást, míg veszprémi ellenfelük a második helyen tanyázva, 19 pontot szorgoskodott össze. A hétközi Magyar Kupa nyolcaddöntők sem a Fradi-játékosok egóját növelték, ugyanis a szintén első osztályú Nyírgyulaj KSE csapatától egy 0–0-ra végződő mérkőzés után, hatospárbajban kikaptak, így búcsúztak a sorozattól. Mindeközben a veszprémiek játszi könnyedséggel jutottak a negyeddöntőbe, miután idegenben 6–1-re verték a másodosztályú Debreceni Sportcentrum csapatát.

A tabellaállásnak megfelelően kezdődött az összecsapás, hosszas veszprémi labdatartással és a védekezésre nagy hangsúlyt fektető Ferencvárossal. A 300 fősre tehető nézősereg taktikus, kiegyenlített játékot láthatott, a pihenő előtt két perccel pedig a Fradi némi meglepetésre Nagy Attila révén megszerezte a vezetést. A második félidőben csendes percek következtek, kevés nagy helyzettel. Az utolsó öt percben felpörögtek az események, amikor a veszprémiek edzője, Madarász János vészkapusos taktikára váltott. Madarászról egyébként tudni kell, hogy korábban játékosként több évig a Székelyudvarhelyi Sportklub csapatát szolgálta, amellyel román bajnoki címet is ünnepelhetett.

A vészkapus taktika nem vált be, ugyanis négy perccel a vége előtt a fradis Kulik Renátó megiramodott az üres veszprémi kapu felé, és a visszaérő ellenfelét kicselezve a kapuba helyezett (2–0). Tovább tartott az öt a négy elleni játék és a veszprémiek vesszőfutása is, ugyanis két perccel a végső sípszó előtt egy kontratámadás után már 3–0 állt az eredményjelzőn, Nagy Attila másodszor is betalált. Egy perc volt hátra, amikor a válogatott Tatai József egy lapos lövéssel szépíteni tudott (3–1), de ezután az eredmény már nem változott, és a nemrég még a Rába ETO Győrt idegenben megszorongató Veszprém (5–4-es győri győzelem) nagy meglepetésre pont nélkül volt kénytelen távozni. A veszprémiek mentségére legyen szólva, hogy a héten már a harmadik mérkőzésüket játszották.

A Ferencvárosi Torna Clubnak stratégiai terve, hogy minden szakosztályban az ország legjobbja legyen, vagy legalábbis a legjobbak közé tartozzon. A futsalos zöld sasok, bár van még ahova felkapaszkodniuk, az első lépést megtették és megkezdték menekülésüket a kiesési zónából. Nem kis fegyvertény, hogy pont nélkül küldték haza az idei évben bravúrt bravúrra halmozó, jelenleg második veszprémieket.

A Fradi a következő fordulóban a budaörsi Aramis SE csapatát fogadja, míg a veszprémiek Dunaújvárosba látogatnak.

Férfi Futsal NBI, 9. forduló: FTC Futsal-Fisher Klíma-Futsal Club Veszprém 3–1, gsz. Nagy Attila (2), Kulik Renátó illetve Tatai József

Ilyés Szabolcs, Budapest

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS