HIRDETÉS

Már a harmadik fordulónál járnak az ákosfalvi bajnokságban

Gligor Róbert László 2017. január 12., 11:09 utolsó módosítás: 2017. január 12., 12:09

Immár hetedik alkalommal rendezik meg Ákosfalván a téli teremfoci-bajnokságot, amely ezúttal a Café Sport nevet is viseli.

Fotó: Gligor Róbert László

A bajnokság a tavalyinál színvonalasabb, hiszen egyes, eddig gyengébben szereplő falusi csapatok távol maradtak, s bár most is mutatkozik egy-két „leszakadó”, egészében érdekes és gólgazdag mérkőzésekre lehet számítani – tudtuk meg Gál Zoltán Domokos helyi szervezőtől.

Az 5+1 felállásban játszó csapatok összecsapásain a már megszokott játékvezető, Viorel Vega bíráskodik, a tizenhárom együttesből minden fordulóban egy áll, továbbá minden csapat 15 játékossal nevezhetett be, így számtalan csere megengedett. Az együtteseknek 500 lejes bejelentkezési díjat kellett kifizetniük, valamint 150 lejt, ez utóbbit visszakapják a bajnokság végén, ha minden mérkőzésüket lejátszották. A dobogón végzettek az oklevél és serleg mellett 700, 500 és 300 lejes díjat vehetnek át.

Az ákosfalvi teremfocitorna lassan az egyetlen ilyen jellegű téli sportrendezvény Maros megyében, mert az eddigi „vetélytársak”, mint Szováta, Nyárádszereda, Náznánfalva, Nagyernye már nem szerveznek, Marosvásárhelyen is csak szabadtéri és nagyobb pályás téli focitorna van – mondta Gál Zoltán Domokos.

December 18-án rajtolt el a bajnokság, a téli ünnepek alatt szünetelt. A múlt hétvégén rendezték meg a második fordulót, de ezután minden vasárnap reggel 9 órától játszanak a csapatok várhatóan március közepéig. Két forduló után a tabellát a Marosvásárhelyi Minimobila és Csíkfalva vezeti 6–6 ponttal, őket követi az egy mérkőzést játszó Somosdi Manchester, míg a rangsor végén a Marosvásárhelyi Zlatan áll két vereséggel.

Az 1. forduló eredeményei:
Somosdi Manchester–Csibai Ajax – elhalasztva
Somosd–Kelementelke 2–9
Marosvásárhelyi Minimobila–Koronkai Lotus Pro 8–4
Marosvásárhelyi Delta Team–Marosvásárhelyi Zlatan 9–1
Balavásári Chatecoense–Teremiújfalu 6–2
Ákosfalva–Csíkfalva 1–5
Erdőszentgyörgy állt.

A 2. forduló eredményei:
Ajax–Kelementelke 7–3
Manchester–Lotus Pro 18–2
Somosd–Zlatan 19–3
Minimobila–Teremiújfalu 19–0
Delta Team–Csíkfalva 3–5
Chatecoense–Erdőszentgyörgy 5–7
Ákosfalva állt.

A hétvégi, 3. forduló összecsapásai:
Kelementelke–Lotus Pro
Ajax–Zlatan,
Manchester–Újfalu
Somosd–Csíkfalva
Minimobila–Erdőszentgyörgy
Delta Team–Ákosfalva
A Chatecoense áll.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS