HIRDETÉS

Újabb érem került Petroczki Dorka nyakába

Zátyi Tibor 2016. december 18., 16:52 utolsó módosítás: 2016. december 18., 17:35

Bukarestben rendezték meg a 8 és 10 év közötti lány teniszezőknek kiírt Tenisz 10-es Bajnokok Tornáját. A székelyudvarhelyi Petroczki Dorka nagyszerű játékkal bronzérmet szerzett.

Az országos bajnokságnak megfelelő kétnapos tenisztornán egyedül a 9 éves Petroczki Dorka képviselte a Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklubot. Több sztármeghívott is részt vett a bukaresti versenyen, többek között Florin Mergea is, aki a 2016-os olimpia férfi páros teniszversenyében ezüstérmet szerzett Horia Tecăuval. A gyerekek párat ütögethettek az ATP páros világranglistájának 7. helyezettjével.

A Bajnokok Tornájára való kvalifikációt tornagyőzelemmel lehetett kiharcolni, a 8 és 10 év közötti lányoknál 14-en versenyeztek. Petroczki Dorka a csoportmérkőzések után másodikként jutott tovább. Az elődöntőig menetelt, ahol hiába vezetett 6–5-re, tapasztaltabb ellenfele fordított, és végül 10–6-ra győzött ellene. A bronzmérkőzésen javított, végig magabiztos játékkal nyert, így a verseny végén felállhatott a dobogó legalsó fokára. Petroczki folytatta jó sorozatát a Tenisz 10-ben, hétévesen országos bajnok lett a piros kategóriában, tavaly másodikként végzett a narancsban, míg idén harmadik lett a zöldben.

„Sajnos nagyon keveset tudtunk készülni az országos bajnokságra, mivel egy szeptemberi verseny végén Dorka eltörte a kezét, így két hónapig nem tudott ütőt fogni. Jelenleg 65. a 10–12 évesek országos ranglistáján, ha nem történik a balesete, simán az első tízben lehetne. Kéztörése egy nagyszerű sorozatot szakított meg, azt megelőzően nyolc tornából hatot megnyert, kettőben pedig elődöntőt játszott” – összegzett Orbán Erzsébet teniszedző.

Az ISK többi teniszezője is jól szerepelt a hamarosan véget érő idényben. A legfiatalabbak, Petroczki Emma, Balogh-Lőrinc Abigél és Szőcs-Gazdi Eszter kiharcolta a részvételt a tavasszal rendezendő országos bajnokságra. „A nagyobbak, Pál Nóra, Szász Ágnes és Balla Bálint is sokat fejlődtek, pályán mutatott játékuk teljesen más, mint egy évvel ezelőtt. Rengeteg munka van befektetve, naponta edzéseket tartunk, és havonta legalább egy versenyen részt veszünk” – tette hozzá az edző.

Jelenleg a Kós Károly Szakközépiskola tornatermében tartják az edzéseket, a legkisebbek idén még részt vesznek egy versenyen, december 18-án Brassóban fognak teniszezni.

Tenisz, Bajnokok Tornája, csoportmérkőzések: Petroczki Dorka–Alina Stan 7–2, Petroczki–Bianca Bortoi 7–1, Petroczki–Flavia Ogrezeanu 5–7. Nyolcaddöntő: Petroczki–Ellis Amalia Lungu 7–3. Negyeddöntő: Petroczki–Cristina Mitran 10–8. Elődöntő: Petroczki–Andrada Ekaterina Komarov 6–10. Bronzmérkőzés: Petroczki–Rebeka Ceaușu 10–5.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS