HIRDETÉS

Sziklamászó-fesztivál az Egyeskőnél

Dobos László 2011. augusztus 08., 18:46 utolsó módosítás: 2011. augusztus 08., 19:08

Sziklamászó és highline (nyers fordításban: magaspálya) fesztivált tartanak ezen a hét végén, augusztus 12–15. között az Egyeskőnél.

A nem mindennapi eseményt a csíkszeredai sziklamászó közösség és a Serv-Mont-Har hegyimentő egyesület szervezi. A pénteken kezdődő hegymászó-fesztiválra 30 sportmászó-utat javítottak fel (ezek közül többnek a hossza meghaladja a 60 métert), de kialakították Románia első és egyetlen magaskötél-pályáját, így az ország sportmászóinak célpontjává válik majd a térség. Az Egyeskő és környékének népszerűsítése mellett a rendezvény hagyományteremtő jellegű.

A fesztiválra közel száz sportolót várnak, a részt vevők között lesznek Románia legjobb sportmászói: Brassóból, Bukarestből, Piatra Neamţról, Marosvásárhelyről, Kolozsvárról, Gyergyószentmiklósról és Székelyudvarhelyről. A támogatóknak köszönhetően – Serv-Mont-Har, Himalaya, Hargita Megye Tanácsa és a Hegyimentő Közszolgálat – a legjobb mászó és highline-os sportolókat díjazzák. A szervezők minden sport- és természetbarátot, a verseny iránt érdeklődőt nagy szeretettel várnak az Egyeskőhöz. A rendezvényről további részletek itt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
4 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS