HIRDETÉS

Népes mezőny a Szent Miklós Kupán

Gergely Imre 2016. december 06., 11:27 utolsó módosítás: 2016. december 06., 12:02

Közel nyolcvanan ültek asztalhoz a sakkozók a vasárnap megrendezett Szent Miklós Kupán. 

A felnőttek versenyébe 69-en neveztek, az ifiknél 8-an tették próbára a tudásukat a Batthyány Ignác középiskola termeiben. A Jövő SE sakk szakosztálya a megyei sportigazgatóság és a helyi művelődési központ együttműködésével a házigazda gyergyószentmiklósiak mellett számos más település sakkozóit vendégül láthatta.

Sepsiszentgyörgytől Szovátáig több helységből érkeztek versenyezni, és természetesen a környékbeli falvak sakkozói is asztalhoz ültek. Amint Buslig Gyula főszervező elmondta, jó hangulatban zajlott az esemény, minden résztvevő emléklapot kapott, a legjobbak pedig kupát is hazavihettek a vitrinjükbe.

Az első díj Székelyudvarhelyre került, Tóth Botond Artúr sikerének köszönhetően, míg a második és harmadik díj a környéken maradt, a gyergyószentmiklósi Puskás András, illetve az alfalvi Kis Ákos jó teljesítményének eredményeként.

Buslig Gyula elmondta, Puskás András személyében nem csak egy jó sakkozót ismerhetett meg, hanem egy olyan személyt is, aki tenni akar a sportág népszerűsítése és színvonalának növelése terén is, így sakkoktatás elindítása van kilátásban. Ez újabb lehetőséget adhat azoknak a fiataloknak is, akik a vasárnapi versenyen asztalhoz ültek. Közülük Nagy Elek lett az első, megelőzve Libik Krisztinát és Dajka Dánielt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS