HIRDETÉS

Remekelt a hat éve alakult csíki bowlingcsapat

Dobos László 2016. december 20., 15:54 utolsó módosítás: 2016. december 20., 16:04

A jégkorongozókhoz hasonlóan két fronton érdekelt a Csíkszeredai Bowling Club (BC). A román elsőosztályú bajnokságban a 4. helyen állnak, a magyar bajnokságban pedig feljutottak a szuperligába.

Romániában sok helyen bowlingoznak, a román csapatbajnokságban van első és másodosztály, rendeznek ifi és felnőtt bajnokságokat.

Mi a bowling?

Az Amerikai Egyesült Államokban jött létre a 19. században, szabályait először 1895-ben rögzítették. A bowling a bábusportok egyike, a teke rokona. A játékos célja az elgurított golyóval a 10 fabábu ledöntése. Az Amerikai Egyesült Államokban igazi kultusza van, és nagy nézettségű, pénzdíjas profi sportág.

„A romániai bowlingsportnak három pólusa van: az egyik Bukarest, a másik Konstanca környéke, a harmadik pedig Székelyföld, itt Sepsiszentgyörgynek, Székelyudvarhelynek és Csíkszeredának is jó csapata van. Jelenleg Csíkszereda csapata, a 2010-ben alakított Csíkszeredai Bowling Sport Club a 4. helyen helyen áll a román bajnokságban” – tudtuk meg Bonifert Gábortól, a csíki klub elnökétől.

Az elmúlt napokban nemzetközileg is jegyzett eredményt ért el a csíki bowling-csapat: megnyerték a magyar NB I-et, és feljutottak a magyar szuperligába. „Erdélyi BC néven indultunk a magyar bajnokságban, ahol meglepetésre megnyertük az NB I-et. A csapatban van csíkszeredai, háromszéki, gyimesi és Magyarországról székelyföldre költözött játékos is” – mesélte Rákosi-Seiwarth Zoltán, a csapat játékosa. Erre az eredményre a román szaksajtó is felfigyelt, különösen kiemelve Bodor Áron teljesítményét. A magyar szuperligába feljutó Erdélyi BC összetétele: Bodor Áron, Bonifert Gábor, Rákosi-Seiwarth Zoltán, Vass Árpád és Tankó Imre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS