HIRDETÉS

Svéd Ralin a Szabó Gergő/Borbély Károly páros

Zátyi Tibor 2015. február 11., 16:19 utolsó módosítás: 2015. február 11., 16:34

A Szabó Gergő/Brobély Károly páros benevezett a rali-világbajnokság második szakaszára, a Svéd Ralira. A duó csütörtök estétől egy Mitsubishi Lancer Evo 9-cel világsztárok közt fog versenyezni az N csoportban.

A páros navigátora, Borbély Károly elmondta, nincs rajtuk nyomás vagy eredménykényszer, ki akarják próbálni magukat a világ legjobbjai között. Szabóék Székelyudvarhely környékén és a kovásznai Winter Ralin teszteltek, finomhangoltak a február 12–15. között Karlstadban rendezendő Svéd Ralira. A háromnapos viadal versenytávja 310 km, amelyet huszonegy speciális szakasz során fognak teljesíteni.

„A kovásznai ralit a Svéd Ralira való hangolásként, melegítésként használtuk, továbbá teszteltük az új gumikat is. Nem zavart minket, hogy nem kerültünk fel a dobogóra, mivel elértük célunkat, azaz kipróbáltuk havas, jeges körülmények között az autónkat” – mondta Borbély. A duó a kovásznai ralin egy Mitsubishi Lancer Evo 10-zel versenyzett, de Svédországban egy generációval korábbi autóval, az Evo 9-cel fognak rajthoz állni. Szabó Gergőt kellemes emlékek fűzik ehhez a típusú járgányhoz, hiszen legjobb eredményeit, köztük a kétszeres romániai bajnoki címet is egy ilyen Mitsubishivel érte el. Szabó az Evo 9-cel teljesítette első világbajnoki ralifutamát, a 2009-es Norvég Ralin 23. helyen végzett összetettben (akkor még Köhler Zoltánnal). A páros legutóbbi nemzetközi raliján 2013-ban vett részt. Az Európa-bajnokság részét képező lettországi Liepaja Ralit a 17. helyen zárták.

Borbély még elmondta, hogy a Svéd Ralin való részvétel minden autóversenyző álma, legfőbb céljuk pedig teljesíteni a versenytávot. „Régi álmunk, hogy részt vegyünk egy igazi téli versenyen. És egyből a Svéd Rali jut eszedbe, ha téli raliról beszélsz. Szeretnénk minél jobban érezni magunkat, legyen gyors a ritmusunk, és tudjuk szerencsésen befejezni ezt a legendás ralit” – tette hozzá.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Legnézettebb
HIRDETÉS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS