Pál Alpár: küldetés teljesítve

Pál Alpár: küldetés teljesítve

„Amiért mentünk, azt elértük” – fogalmazott Pál Alpár a hétvégén lezajlott Hargita Gyöngye Ralit összefoglalva.

Gergely Imre

2016. október 12., 20:322016. október 12., 20:32

2016. október 12., 21:442016. október 12., 21:44

 

Amint azt a futam előzetesében megírtuk, számára még ismeretlen volt az aszfalton való versenyzés, ezért nem tűzött ki célt a helyezések tekintetben. A biztonságos célba érés volt a fő szempont, ehhez képest megnyerte a versenyt a Rali 2 kategóriában. A nagy rivális Cosmin Sălisteannal voltak versenyben folyamatosan. Az ellenfél erősségének éppen az aszfalton zajló hegyi versenyek számítanak, és speciális gumikat is használt, amely komoly előnyt jelentett számára. De 80 kilométer száguldás után így is mindössze 6 másodperc volt a különbség a két egység között.

Az ellenfél az általa használt speciális gumik miatt azonban 120 másodperces büntetést kapott, ami így a Pál Alpár–Székely Róbert páros győzelmét jelentette. A versenyen egyszer sem adódott igazán veszélyes helyzet, végig uralta az autót, úgy is, hogy száraz és sáros, csúszós aszfaltból is volt részük.

A siker persze mindig jólesik, de ettől függetlenül is különleges élmény volt a Hargita Gyöngye Ralin való versenyzés – mondja Pál, hozzátéve, hogy nem mindennapi tapasztalat volt a Székelyudvarhely utcáin rendezett szakasz, sötétedés után, lámpák fényénél. „Máshol nem tapasztaltam ilyent, az emberek ujjongtak, szurkoltak, és nem csak egyszerűen nézték a versenyt. Látszott, szeretik a ralit, értékelik a szépségét.”

A versenyévad ezzel véget ért, a nyolc bajnoki futamból négyen állhatott rajthoz, amiből három első és egy második helyezés lett. A jövő szezon még messze van – teszi hozzá –, nincsenek még konkrét tervei a versenyzésre vonatkozóan, de megjegyzi, egy jelentős csapat felkérte, versenyezzen az ő színeiben. De ez még nem végleges. Ami viszont biztos: következik az autó előkészítése az új kihívásokra. Alkatrészenként kell átvizsgálni, kicserélni, amit szükséges, azt teljesen újjáépíteni. Ez sem lesz egy könnyű feladat.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!