HIRDETÉS

Tizenhárom román aranyérem a lábtenisz-világbajnoksáon

Horváth Bálint Ottó 2016. december 03., 13:54 utolsó módosítás: 2016. december 03., 14:02

Mind a tizenhárom aranyérmet megnyerték a román lábtenisz válogatott tagjai novemberben a Ciprus fővárosában, Nicosiában megrendezett világbajnokságon. A marosvásárhelyi Varó Norbert két versenyszámban győzött.

 

A román küldöttség a női és a férfi mezőnyben túlteljesítette eredeti célkitűzését, amely a kilenc aranyérem megszerzése volt, hiszen végül minden kategóriában diadalmaskodott. A Román Lábtenisz-szövetség elnöke, egyben edzője, Frederico Tavares Tchebass, illetve a további edzők, Ionuț Dima, Druncea Dima, Dorina Păuna és a marosvásárhelyi Varó Gyula (Varó Norbert édesapja) által felkészített csapatot huszonegy versenyző alkotta. Ana Maria Gherghel, Florina Chiar, Ana Maria Rizescu, Letiția Bivolaru, Mariana Lică, Paula Paraschiv, Darius Pufu, David Lică, Daniel Popovici, Răzvan Molea, Varó Norbert, Răzvan Vornicu, Florin Purice, Lucian Purice, Marius Stoenică, Răzvan Pauna, Lorin Petrescu, Sebastian Jecu, Ovidiu Pintea, Nicușor Ilinca és Adrian Cârstea a következő versenyszámokban, női felnőtt egyéniben, férfi felnőtt egyéniben, férfi ifjúsági egyéniben, férfi ifjúsági párosban, női felnőtt párosban, férfi felnőtt párosban, vegyes ifjúsági párosban, vegyes felnőtt párosban, női felnőtt hármasban, férfi felnőtt hármasban, férfi ifjúsági hármasban, vegyes ifjúsági hármasban és vegyes felnőtt hármasban végeztek az első helyen.

A Marosvásárhelyi Gombos Martial Arts Lábtenisz Klub sportolója, Varó Norbert az ifjúsági, U21-es korosztályban két versenyszámban indult, és mindkettőben aranyérmet szerzett: lupényi és alexandriai csapattársaival vegyes párosban Mariana Licăvel, Paula Paraschivval és Marius Stoenicăvel, illetve vegyes hármasban mellettük még Răzvan Vornicuval kiegészülve nyertek.  

Jövőre az országos bajnokságra koncentrál

Megkeresésünkre a többszörös marosvásárhelyi világbajnok elmondta, az előző nagy versenyeihez képest a ciprusi megmérettetésre kevesebb ideje volt felkészülni, ugyanis a sportolással egy időben Kolozsváron folytatja egyetemi tanulmányait, így a világbajnokság előtti edzőtáborban a lehető legtöbbet gyakorolt, hogy behozza lemaradását. Megítélése szerint a legjobbat hozta ki magából, és bár sok nehéz, szoros mérkőzésük volt, végül mindkét versenyszámban győztek. Varó Norbert a jövőre nézve elsődleges céljának az országos felnőtt bajnokságban való minél jobb menetelést tekinti, amelyben a marosvásárhelyi csapattal esélyük van akár az első helyet is megszerezni (ebben az évben a harmadikok lettek), illetve a jövő évi, nagy valószínűséggel magyarországi Európa-bajnokságon való részvételt.  

Két éve hasonlóan teljesítettek

Varó Norbert többszörös országos bajnok és Román Kupa-győztes az újabb két győzelemmel immár hatszoros világbajnoknak és négyszeres Európa-bajnoknak vallhatja magát. Két évvel ezelőtt szintén Ciprusban szervezték a világbajnokságot, amelyen a marosvásárhelyi lábteniszező az ifjúsági, U21-es korosztályban négy világbajnoki címet szerzett egyéniben, párosban, hármasban és vegyes hármasban, a román válogatott pedig szintén kiválóan teljesített, a tizenhárom versenyszámból tizenkettőben sikerült nyernie.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS