HIRDETÉS

Előnyből várják a visszavágót a vásárhelyi tekések

Horváth Bálint Ottó 2016. december 07., 10:17 utolsó módosítás: 2016. december 07., 10:20

Nagyon fontos győzelmet szerzett a Marosvásárhelyi Elektromaros Romgaz női felnőtt tekecsapata a Bajnokok Ligája első fordulójának odavágóján.

A hazai bajnoki címvédő, Orosz István és Seres József edzők által felkészített, tapasztalt marosvásárhelyiek vendéglátóként kiegyensúlyozott teljesítménnyel, 7:1 arányban (3228–3059 ledöntött fa) felülmúlták a lengyel Tarnowo Podgorne együttesét, ezzel előnyből várják az idegenbeli visszavágót.

Az Elektromaros Romgaz legeredményesebb játékosa Adela Iulia Ban volt 578 ledöntött fával, őt Gyéresi Anna (554), Doina Baciu (552), Duka Tilda (526), Alina Suciu (516) és Alexandrina Bornert (502) követték, míg Bianca Bărdiță, Fekete Réka és Bölöni Dalma cserék voltak.

A mérkőzés végén mindkét csapatból a legjobb játékosokat – Adela Iulia Bant a vásárhelyiektől, illetve Izabela Cwojdzinszkát a lengyelektől – a Marosvásárhelyi Elektromaros Romgaz teke szakosztályának elnöke, Ioan Stan díjazásban részesítette. A párharc visszavágóját hétvégén rendezik Lengyelországban, ahol eldől, hogy mely együttes kvalifikálja magát a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.    

Bronzérmet nyertek a fiatalok

Ploiești-en tartották a felnőttek férfi országos tekebajnokságának döntőjét az egyéni, összetett és páros versenyszámokban, a megmérettetésen négy sportoló képviselte a Marosvásárhelyi Elektromarost:  az egyaránt 15 éves Boér László, Benke Zoltán, Szász Tibor Levente és Kötő Kálmán Dávid. A tehetséges vásárhelyi tekézők a párosok versenyében nagy meglepetésre Szász Tibor Levente és Kötő Kálmán Dávid által, a Remus Antimirescu és Veres Gyula alkotta duóval (Jászvásári CFR) közösen bronzérmet szereztek. A bajnoki döntőn minden versenyszámban a Kolozsvári CFR sportolói győztek és emellett még két ezüstérmet nyertek, a Jászvásári CFR egy második és két harmadik, az Inter Petrilla egy harmadik helyezést ért el.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS