Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Csíkkarcfalván randevúznak a fogathajtók

Dobos László 2010. július 28., 09:25 utolsó módosítás: 2010. július 28., 10:36

Péntektől vasárnapig, július 30. és augusztus 1. között Csíkkarcfalván rendezik az országos kettesfogathajtó-bajnokság harmadik fordulóját.

Fotó: Kristó Róbert

Románia legjobb fogatai pénteken és vasárnap a helyi labdarúgópályán, szombaton pedig Madicsafürdőn versenyeznek. Utoljára 2008-ban volt országos fogathajtó verseny Karcfalván, tehát egy év kihagyás után térnek vissza a legjobb fogatok Felcsíkra – tudtuk meg Kozma Ervin karcfalvi alpolgármestertől, a verseny igazgatójától. Pénteken délután 2 órától kerül sor a fogatok bemutatására és a díjhajtásra. Szombaton délelőtt 10 órától kezdődik a leglátványosabb próba, a maratonhajtás, melynek idén is Madicsafürdő lesz a házigazdája. A vetélkedő vasárnap, augusztus 1-jén, a délelőtt 11 órától rajtoló akadályversennyel zárul. A díjkiosztó ünnepséget 13 órára tervezték a szervezők.

A romániai fogathajtó-bajnokságból eddig két forduló járt le, az elsőt a Bihar megyei Cséfán rendezték, a másodikat pedig a Beszterce-Naszód megyei Szamosbethlenben. Cséfán Bajkó Tibor (Gyergyószentmiklósi Krigel Sportklub), Szamosbethlenben pedig Páll Attila (Gyergyóalfalvi Hipogriff Sportklub) végzett az első helyen.

A karcfalvi versenyekre ingyenes a belépés, a szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb