HIRDETÉS

Csíki érmek a világbajnokságon

Dobos László 2016. november 23., 09:45 utolsó módosítás: 2016. november 23., 09:58

Két világbajnoki érmet szereztek a magyar színekben induló csíki dzsúdósok az Amerikai Egyesült Államokban megrendezett veterán cselgáncs világbajnokságon. Szőcs László második, Sinka Szabolcs pedig harmadik lett korcsoportjában.

Fotó: Facebook.com

Hatvanhárom ország csaknem ezer dzsúdósa lépett tatamira a 8. IJF veterán világbajnokságon Fort Lauderdale-ben. A tizenhárom fős magyar csapat kitűnően szerepelt, s nyolc éremmel tért haza.

Sinka Szabolcs az M1-es korosztályban (30–35 évesek) küzdött a 66 kilogrammos súlycsoportban, ahol a selejtezőcsoporban két győzelemmel kezdett, legyőzve a brit Perry Kyle-t, illetve a francia Fournier Brice-t. Az elődöntőben japán ellenfelétől, Hayasaka Yumától kikapott, de a japán végül megnyerte a világbajnokságot, így Sinka a vigaszágon harcolhatott, és a bronzéremért egy waza-arit követően iponnal győzte le a holland Slott Dominiket.

Szőcs László az M5-ösök (50–55 évesek) között indult +100 kilogrammos súlycsoportban. A csoportkörben előbb az amerikai Hummel Henryt, majd a cseh Baykalovot győzte le. Az elődöntőben egy moldáviai sportoló volt a csíki dzsúdós ellenfele, Viorel Marinescu, aki ellen Szőcs győzelme a döntőbe kerülést jelentette. A fináléban a brazil Guilherme Joseph ellen harcolt, akivel már nem bírt, így az ezüstéremmel vigasztalódhatott.

Mindkét sportoló közösségi oldalán nyilatkozott a verseny után. Sinka megjegyezte, hogy bár nem sikerült megvédenie világbajnoki címét, amely egy hajszálon múlott, de örvend az elért eredménynek. Szőcs pedig köszönetét fejezte ki a lelkes szurkolásért. „Köszönöm a lelkes szurkolást, a biztatást és a sok gratulációt, ilyenkor érzi az ember, milyen sok jó lelkű ember veszi körül.”

A magyar küldöttség legeredményesebb sportolója az ezüstérmes Szőcs László volt, a férfi csapatból Sinka mellett Fónay Zsolt (M3, 81 kg) és Horváth Tamás (M4, 100 kg) is felállhatott a világbajnoki dobogóra, mindkettő nyakába bronzérem került. A magyar női csapatból Illés Anikó (F1, 52 kg) és Ónody Beáta (F1, 57 kg) nyakába arany-, Vészi Klára (F3, 63 kg) és Szabó Szilvia (F3, 70 kg) nyakába pedig az ezüstérem került.

A román küldöttség egy arany- és két bronzéremmel tért haza: Lena Sterea (F4, 57 kg) első lett, míg Adrian Petre (M3, 81 kg) és Ovidiu Moraru (M5, 100 kg) a harmadik helyen végzett.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS