HIRDETÉS

18 év után ismét bajnok Székelyudvarhely

Zátyi Tibor 2016. december 07., 13:46 utolsó módosítás: 2016. december 07., 15:08

Újabb történelmi sikert ért el a székelyudvarhelyi birkózás, a város U20-as együttese kedden délben első helyen végzett a Bukarestben rendezett országos csapatbajnokságban. Ebben a korosztályban legutóbb 1998-ban örülhettünk aranyéremnek, akkor Sepsiszentgyörggyel összevont csapat lett bajnok.

 

Az udvarhelyi csapat az elmúlt években többször is közel volt az U20-as aranyéremhez, azonban egyszer sem sikerült az olimpiai központok és a korosztályos válogatottakat felvonultató együttesek között eddig egyszer sem tudta elérni a végső sikert.

„Mindig a válogatott ellen kellett küzdjünk, dobogón többször álltunk, de soha nem az első helyen. Az, hogy légiósok nélkül, csak helyi sportolókra alapozva végigverjük az országot, még nem fordult elő. Most minden összejött, hatalmas öröm számunkra” – mondta Katona László birkózóedző.

Az U20-as csapatbajnokságot már korábban meg kellett volna szervezni, azonban a korosztályos válogatottat felvonultató craiovai együttes egy nemzetközi tornán való részvétele miatt december elejére halasztották.

„A srácok nagyon összeszedték magukat, és kellemes meglepetést okoztak, hiszen előzetesen csak a dobogóra vártam őket. Petrozsénnyal szoros mérkőzést birkóztunk, mivel taktikáztunk, tartalékoltunk a mindent eldöntő craiovai meccsre. Rajtunk kívül mindenkinek rosszul esett, hogy nyertünk, pedig mindent megtettek annak érdekében, nehogy legyőzzük őket. Így sem sikerült megakadályozzanak, a fiúk küzdeni akarásból tökéletesre vizsgáztak. Óriási szakmai siker is ez az aranyérem” – osztotta meg gondolatait Bodrogi Csaba birkózóedző.

Az utolsó mérkőzésen Craiova ellen 6–2-re nyert Székelyudvarhely. Óriási csata folyt a szőnyegen, hiszen hárman is hátrányból fordítva, az utolsó másodpercekben győzték le ellenfelüket.

Eredmények: Székelyudvarhely–Galac-Tecuci 7–1, Székelyudvarhely–Kolozsvár 6–2, Székelyudvarhely–Petrozsény 5–3, Székelyudvarhely–Craiova 6–2. A csapatbajnokság végeredménye: 1. Székelyudvarhely, 2. Craiova, 3. Petrozsény, 4. Kolozsvár, 5. Galac-Tecuci.

Székelyudvarhely aranyérmes csapata: Józsa Sándor (50 kg), Józsa Rajmond (55 kg), Juon Mihály (55 kg), Németh Bátor (60 kg), Molnos Norbert (60 kg), Vajda Sándor (66 kg), Márton Barna (66 kg), Jakab Árpád (74 kg), Lőrincz Roland (84 kg), Gergen Zoltán (96 kg), Lajber Engelhard (120 kg). Edzők: Bodrogi Csaba, Katona László, Józsa Gábor, Balázs Imre, László Szabolcs, Katona Zsolt.

Az udvarhelyi csapat helyezései az elmúlt években:

2008 4. hely (Sepsiszentgyörgy)
2009 2. hely (Resicabánya)
2010 3. hely (Craiova)
2011 2. hely (Resicabánya)
2012 3. hely (Zilah)
2014 2. hely (Székelyudvarhely)
2015 2. hely (Craiova)
2016 bajnoki cím (Bukarest)

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS