HIRDETÉS

Pénz az égből a Tamási Áron Színház színpadán

Bíró Blanka 2016. december 20., 16:03

Ray Cooney kortárs brit drámaíró által megírt, és Zakariás Zalán által színpadra vitt darabbal zárja az évet a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház. A Pénz az égből című bohózat az álmokról, az új élet reményéről szól, valamint arról, hogy miként viszonyulnak a szereplők a soha vissza nem térő lehetőségekhez.

A pénz iránti hajsza a kezdetben naiv vígjátékot abszurd bohózattá fokozza, amelyben a szereplők kifordulnak önmagukból – írja a színház a beharangozójában. A darab egy tipikus bohózat, a helyzetkomikumra épül, amikor az egyik szituáció felülírja a másikat, ebből fakad a nézeteltérés, de a bohózati mechanizmus szerint nincsenek igazi, csak mesterségesen gerjesztett konfliktusok – mondta Zakariás Zalán. A rendező kifejtette, az előadásban a saját esendőségünkön nevethetünk, azon, hogy mennyire változtatja meg értékrendünket a pénz. Egy hétköznapi férfi véletlenül hatalmas összeghez jut, találja a metróban, és azt hiszi, hogy pénzzel új élet, új szerelem, új égtáj és gondolkodás vásárolható, pedig mindenki ugyanaz marad.

„Nem fog csalódni az előadásban az, aki szórakozni, kacagni ül be, és az sem, aki azt is keresi, hogy mi a humor forrása, a mögöttes tartalom” – mondta a rendező. A szilveszteri előadásra 2016. december 31-én este 6 órai kezdettel a színház nagytermében kerül sor. A szilveszteri előadást követően, január 3-án este 7 órától lesz a Pénz az égből című előadás hivatalos bemutatója. Mindemellett január folyamán az előadást még két alkalommal is megtekinthetik, 4-én és 19-én szintén este 7 órai kezdettel játsszák. Jegyeket a Kulturális Szervezőirodában, valamint a biletmaster.ro weboldalon vásárolhatnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS