HIRDETÉS

Elfogytak a jegyek a Saul fia vásárhelyi vetítésére

Antal Erika 2016. február 24., 14:59 utolsó módosítás: 2016. február 24., 15:29

Rekordidő, alig harminc perc alatt fogytak el a Saul fia című, Oscar-díjra jelölt magyar játékfilm bemutató előtti, marosvásárhelyi vetítésére a jegyek. Március közepétől azonban újra műsorra tűzik az alkotást.

A február 25. és 28. közötti 6. Magyar Filmnapokon vetítik Romániában első alkalommal a számos díjat elnyert, Oscar-díjra jelölt Saul fiát. A rendezvénysorozat keretében egy alkalommal műsorra tűzött magyar filmre azonban már nem lehet jegyet kapni.

A marosvásárhelyi Művész mozi legnagyobb, 160 férőhelyes termében meghirdetett vetítés iránt olyan nagy volt  az érdeklődés, hogy pénztárnyitás után félórával már elfogytak a helyek. Azoknak vigasztalódásul, akik csütörtökön nem láthatják, a mozinál megtudtuk, március közepétől két héten keresztül műsoron lesz a film, s amennyiben az érdeklődés továbbra is nagy lesz iránta, akkor még tovább is.

A Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet és a marosvásárhelyi K\'arte Egyesület február 25. és 28. között hatodik alkalommal szervezi meg a Magyar Filmnapokat Marosvásárhelyen. A vetítéseknek a Művész mozi ad helyet, a filmek román vagy angol felirattal lesznek nézhetőek.

A Magyar Filmnapok keretében csütörtökön 19 órától  a Két székely című dokumentumfilm látható. Pénteken 20 óra 30 perctől levetítik a Túlélés vagy népszolgálat? Mikó Imre és a Securitate című dokumentumfilmet is, amelyet egy kerekasztal beszélgetés követ Demény Péter író moderálásával. Beszélgetőpartnerek lesznek: Láng Zsolt író, Novák Csaba Zoltán történész, Szokoly Elek politikai elemző és Ungvári Zrínyi Imre egyetemi docens. 18 órakor a Swing című 2014-es vígjáték látható. A belépők a Saul fia vetítésének kivételével 5 lejbe kerülnek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS