HIRDETÉS

Régi autók és régi divat a Ligetben

Szász Cs. Emese 2014. szeptember 03., 15:52 utolsó módosítás: 2014. szeptember 03., 15:57

Több mint hetven oldtimer és youngtimer autó tulajdonosa találkozik egy hétvége erejéig a marosvásárhelyi Ligetben. A Régi autók fesztiváljának a célja a találkozás, a szórakozás, de díjazni is fogják a négykerekűeket, valamint természetesen megmutatni az érdeklődő közönségnek.

A Régi autók fesztiválját idén másodjára szervezik meg. Múlt évben találkoztak először, akkor a Sörpatikánál, s a rendezvény olyan jól sikerült, hogy idén még nagyobbra tervezik számos újdonsággal – tudjuk meg a rendezvény ötletgazdájától és főszervezőjétől, Fülöp G. Imrétől. Az idei rendezvény helyszíne a Liget, ahol nem csak a különböző járgányok foglalnak helyet majd, de a messziről érkezők ott sátorozhatnak is.

Több mint hetven autó

„Több mint hetven autótulajdonos jelezte részvételét, így Bukaresttől Temesvárig az ország minden pontjáról érkezik régi autó. A legöregebb egy 1937-es marosvásárhelyi járgány lesz, a Morris 8 Tourer Jakab Tibor tulajdona” – mondta a főszervező. Hozzátette: a rendezvény újdonsága, hogy nem csak megbámulni lehet majd az autókat, hanem „megismerkedni” is velük, ugyanis szombaton 18 órától a közönség előtt is bemutatják a járgányokat: az autó szakmai adatait és történetét is megismerhetik az érdeklődők, természetesen magától a tulajdonostól. Emellett díjazzák is a kocsikat: keresik a legszebb, legeredetibb autót, de a legszebb, legeredetibb motorhanggal rendelkező automobilt is, valamint a legöregebb, legfiatalabb, legmesszebbről érkező és leghangosabb gépkocsi is díjat kap majd.

A hatvanas évek divatja is

A rendezvény ugyanakkor hangulatában visszarepít a hatvanas, hetvenes évekbe, így összekötik azt egy hasonló tematikájú divatbemutatóval. A Style Mile márka, vagyis a Máthé Annamária tervezte hatvanas, hetvenes évekből ihletődő ruhákból lesz majd egy divatbemutató a Shiny Buttons modelliskola közreműködésével. A rendezvényt is ezekkel a ruhákkal és autókkal népszerűsítik, hiszen Máthé Annamária divattervező külön erre az alkalomra tervezte ezt a ruhakollekcióját.

Felvonulás, fotózás, díjazás

A háromnapos program pénteken kezdődik, 14 és 18 óra között érkeznek meg az autók, majd 18 órakor hivatalosan is megnyitják a rendezvényt a Ligetben. 19 órától ügyességi versenyekre kerül sor, majd 20 órától lesz a divatbemutató, 23 órától pedig retró diszkóban lehet szórakozni.
Szombaton 14 órakor az autók felvonulnak Marosvásárhely utcáin, majd 15 órától ki is állítják azokat a marosvásárhelyi Színház téren. 18 órától az autók bemutatója következik már a Ligetben, majd a díjazásra is sor kerül. 19.30-tól pedig a modellekkel és autókkal retró hangulatban fotózkodni is lehet. A szombat estét két koncert is tarkítja, Székely Márta és a BÜSZ együttes lép fel, majd a retró diszkóé a terep. Vasárnap ismét megmutatják az autókat a városnak, lehet fotózkodni a különleges járgányokkal, majd 16 órakor hivatalosan is lezárják a Régi autók fesztiválját.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS