Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Megjelent CD-n a Csaba királyfi opera

Csata Beáta 2011. december 08., 18:01 utolsó módosítás: 2011. december 13., 17:16

A Csaba királyfi székely nemzeti opera nagy sikerű ősbemutatója már otthon is hallgatható, hisz péntektől kapható CD formájában az eredeti hanganyag. Mivel az opera ősbemutatójára a gyergyószárhegyi Lázár-kastély udvarán került sor, ezért csak Gyergyószéken kapható a korlátozott számban megjelent, kétórás anyagot tartalmazó hanglemez.

Péntektől már kapható az ősbemutató kétórás hanganyaga, amelyen a gyergyószentmiklósi kórusok – a Szent Miklós Kamaraegyüttes, az Ipartestület Férfikara, valamint a Domokos Pál Péter Női Dalkör – tagjainak hangja is felcsendül.

Az opera szerzője elmondta, mivel ebben a medencében írta és itt is került bemutatásra a Csaba királyfi opera – amiben nagyon sok helyi támogatást kapott –, ragaszkodott hozzá, hogy csak itt legyen kapható az operát tartalmazó CD. Hozzátette: ezzel is szeretné a Gyergyói-medence hírnevét öregbíteni.

A hanglemez ára 40 lej, ami magában foglalja a két CD-n levő kétórás hanganyagot, így aki volt a bemutatón, felelevenítheti az élményeket, aki pedig nem, az szerezhet a dalok hallgatása közben újakat, pótolhatja a lemaradást. Az operát tartalmazó CD ötszáz példányban jelent meg. 

A darabot hangszerelte Bene Zoltán és Gáspár Álmos, dobok Karácson Zsolt, hegedű és brácsa Fazekas Levente, gitárok Gáspár Álmos és Tóth László, basszusgitár Szakál Attila, billentyűk Bene Zoltán. A stúdiómunkákat Szakál Attila végezte. A forgatókönyvet, a verseket, a dalokat G. Nagy István Ilián írta.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
49 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS