HIRDETÉS

Közönségszavazás a hatodik jó arcért

Antal Erika 2015. november 10., 20:15 utolsó módosítás: 2015. november 10., 20:21

Döntött a zsűri, megvannak a Jó arc kampány nyertesei. Egy fogyatékkal élő személy, egy matematikatanár, egy szociális munkás és két civil aktivista lett Erdély jó arca. A hatodik személy kiválasztását a közönségre bízták a kezdeményezők.

Simon Judit tizenöt éve dolgozik éjt nappallá téve a fogyatékkal élőkért, hátrányos helyzetű fiatalokért, sérültekért, betegekért és azok családjaikért. Sebestyén Júlia tanárnő létrehozta a híres marosvásárhelyi matematikus emlékére a Vályi Gyula kört, amit évek óta vezet fáradságot nem ismerve, oktat, versenyeket szervez, ahova az országból jönnek a diákok, azért, hogy összemérjék tudásukat. A harmadik jó arc Gyűjtő Katalin szociális munkás, aki még nem vesztődött el a papírok rengetegében, és munkaidejének nagy részét terepen tölti, az elhagyott gyermekarcokra varázsol mosolyt. Szintén jó arc lett Aczél Dóra, aki a beteg gyerekekért tevékenykedik, és aki megálmodta azt a tábort, amely kizökkenti őket a mindennapi küzdelmekből, és élményekben részesíti őket biztonságos környezetben, egészségügyi felügyelet mellett. Talpas Botond pedig egy olyan jó arc, aki civil aktivistaként tevékenykedett annak érdekében, hogy minél több boltban, üzletben anyanyelven is szolgálják ki a vásárlót.

A kampány során 35 jó arcot jelöltek az erdélyiek, közülük öt személyt választott ki a zsűri, akikről portréfilm készül. A hatodik személy kiválasztását a közönségre bízták a kezdeményezők. Az erdélyiek november 30-ig szavazhatnak, az ITT található oldalon.

A zsűri a beérkező jelölések közül a legizgalmasabb, legszebb, leginkább példaértékű történeteket választotta ki, azoknak a történetét, akiknek az élete inspiráló lehet mások számára, akik cselekedetükkel példát mutathatnak másoknak.

A zsűri tagjai: Dávid László, a Sapientia EMTE rektora, Nagy László, a Magyar Unitárius Egyház főjegyzője, Répás Zsuzsanna, a Magyar Művészeti Akadémia főosztályvezetője, Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja és Kali István, a Regeneráció Egyesület elnöke.

A Jó arc kampányt március 6-án indította el a marosvásárhelyi székhelyű Regeneráció Egyesület. Az akció elsődleges célja bemutatni és felhívni a figyelmet olyan személyekre, akikre fel lehet nézni, de nincsenek reflektorfényben, akik önzetlenül segítenek egy közösségnek, időt áldoznak arra, hogy mások élete jobb legyen, támogatnak másokat tudásukkal, munkájukkal vagy adománnyal, olyan erdélyi emberekre, akiknek életszemlélete, kitartása, a mód, ahogy életüket, saját sorsukat irányítják, tanulságos lehet másoknak, példaként állítható mások elé.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS