Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Feje tetejére állt a palota

Becze Dalma 2013. november 04., 19:12 utolsó módosítás: 2013. november 04., 19:38

Meseország fővárosává változtatták a Bolyai Farkas Gimnázium diákjai a Kultúrpalotát hétfő este. Az Elvarázsolt palota címet viselő rendezvénnyel a fiatalok a százéves épületet is ünnepelték, emellett ez volt az iskola huszadik gólyabálja is. Az ünnepélyen tizenhat gólya bújt különböző mesefigurák bőrébe, s ahhoz, hogy visszaváltozzanak diákokká, több próbát is ki kellett állniuk.

Róbert király és Anna királyné úgy döntöttek, hogy nagy mulatságot csapnak palotájuk századik évfordulója alkalmából, amelyre a királyság legtehetségesebb fiataljait szerették volna meghívni – derült ki a rendezvény első pár percében. A Kultúrpalota nagyterme zsúfoltságig tele volt diákokkal, tanárokkal és gyermekeikre kíváncsi szülőkkel. A kilencedikesek egységes osztálypólót viseltek, és lelkesen, no meg hangosan szurkoltak kedvenceiknek.

A 16 kiválasztott nem tudott ellenállni az elvarázsolt palota vonzásának, így mind bemerészkedtek az épületbe. Az ajtók titokzatos módon nyíltak meg előttük, míg végül a nagyterem színpadán találták magukat. Itt várta őket a gonosz varázsló, aki bemerészkedett a palotába és mindnyájukat mesefigurákká változtatta – láthattuk a vetített filmen. Bár a mese világa varázslatos, vissza kellett térniük a Bolyai padjaiba. Ezt pedig csak úgy tehették meg, ha kiállják a próbákat.

Az első próbán saját magukat kellett bemutatniuk a gólyáknak, mindezt kétperces bemutatkozó filmmel tehették meg, majd saját tehetségüket is bemutatták mesébe foglalva. Valóban a királyság legügyesebb fiataljai léptek színpadra, hiszen egy sem volt köztük, akibe ne lett volna valamilyen művészi hajlam: volt, aki rajzolt, más énekelt vagy hangszeren játszott, többen is táncoltak társasági, népi vagy modern táncokat. A második próbán általános műveltségből kellett bizonyítaniuk a gólyáknak, a harmadik megmérettetést azonban utolsó pillanatig titokban tartották a szervezők. „Ezen a próbán a kreativitásukra lesz szükség, ugyanis különböző szituációkban kellett helytállniuk” – mondta Henter Győző Zorán szervező diák a műsor előtt.

Természetesen a mesefigurák nem vallottak kudarcot, azt is mondhatnánk, hogy a feje tetejére állt a világ. Mátyás király a Csodaországban barangoló Alizzal ropta a táncot, de Aranyhaj és Süsü a sárkány sem maradt ki a mulatságból. Időutazásba is keveredtek a királyság tagjai, hiszen Aladin arra kérte a lámpa szellemét, hogy legyen népszerű a Facebookon, majd ennek köszönhetően elvihesse a szépséges, de tanulás helyett táblagépén időző Jázmint az álarcosbálra. A randit természetesen mobiltelefonon beszélték meg.

A közönség jól szórakozott, a gólyák méginkább, hiszen kiállták a próbákat, és így ismét hegedülő, rajzoló, táncoló, vidám és bolondos bolyaisokká válhattak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS