Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Idős nő vesztette életét a szentegyházi háztűzben

Székelyhon 2017. március 01., 10:16 utolsó módosítás: 2017. március 01., 11:55

Egy személy meghalt, hárman megsérültek szerdára virradóra Szentegyházán, miután kigyulladt a ház, amelyben laktak.

Idős nő vesztette életét a szentegyházi háztűzben
galéria
Fotó: Tamás Attila

A Hargita megyei tűzoltóság szóvivője, Alina Ciobotariu az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, heten tartózkodtak a házban, amikor kiütött a tűz. Hat személynek sikerült kimenekülnie, egy 82 éves nőt azonban szénné égve találtak meg szobájában, az ágy mellett.

A lángok elől menekülő hat személy közül hárman sérültek meg, kettejüket – egy 44 éves nőt és egy 56 éves férfit – égési sérülésekkel a mentőszolgálat, a harmadikat, egy 16 éves fiút, szén-monoxid-mérgezés gyanújával a tűzoltóság elősegély-nyújtó csapata szállította a székelyudvarhelyi.kórházba.

Információink szerint az 56 éves férfi arca és két keze sérült, a 44 éves nő két lába és feneke égett meg. Állapotuk stabil, nincsenek életveszélyben, de benntartották őket a kórházban – tudtuk meg a Hargita Megyei Mentőszolgálattól.

A tűzben megsemmisült 70 négyzetméter a fából épült, cseréptetős házból, egy melléképület és egy bejegyzetlen jármű. A tüzet vélhetően a fémkályhából kipattanó szikrák okozták, amelyek hatására lángra kapott egy szőnyeg.

A kár becsült értéke 30 ezer lej, a tűzoltók által megmentett javak értéke 140 ezer lejre tehető. Az oltási munkálatokban székelyudvarhelyi hivatásos tűzoltók, illetve a szentegyházi önkéntes tűzoltók vettek részt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb