Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Már egy hónapja készen állnak a hóeltakarításra Háromszéken

Bíró Blanka 2019. december 03., 19:16 utolsó módosítás: 2019. december 03., 19:53

Már november 1-től megkötötték a szerződést a Kovászna Megyei Út és Híd Rt-vel. a megyei utak téli karbantartására – tájékoztat Kovács Ödön megyemenedzser. A megyei önkormányzat alárendeltségébe tartozó vállalat a téli hónapok alatt Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Baróton és Bodzafordulón működtet hóeltakarítási bázist, innen indítják a gépeket, amikor az időjárás megköveteli.

Már egy hónapja készen állnak a hóeltakarításra Háromszéken
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A félévre szóló szerződést Kovászna Megye Tanácsa október 29-én írta alá a részvénytársaság képviselőivel, amely novembertől lépett érvénybe, amennyiben az időjárás megköveteli, meghosszabbítható. A szolgáltatás becsült értéke 6,5 millió lej, ezért 260 kilométernyi megyei úthálózat hóeltakarítását biztosítja a vállalat.

November folyamán nem volt szükség a beavatkozásra, ez a pénz tehát megmarad. Háromszéken évek óta egyetlen olyan megyei útszakasz van, amelyet lezárnak a téli hónapokban, ez idén is így van:

a 121A jelzésű megyei út Kőröspatak és Középajta közötti szakaszán, a Vadas-tetőn november és március között tilos közlekedni.

A vállalat különben 24 órás telefonos ügyfélszolgálatot biztosít, az ügyeleti telefonszám: 0744-486 294.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat