Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Valami készül Sepsiszentgyörgyön

Bús Ildikó 2013. június 10., 09:07 utolsó módosítás: 2013. június 10., 09:13

Hetek óta tudni: valami készül Sepsiszentgyörgyön. Először egy kisfilm jelent meg az interneten, majd egy weboldal indult el. A titok leleplezéséhez játszani kell.

A néhány hete megjelent kisfilmben kék nyilak járják körül a sepsiszentgyörgyi kulturális intézményeket, jelezve, hogy valami készül. A 18 másodperces kisfilmre sokan felkapták a fejüket, és gyorsan elterjedt a Facebookon, hogy ismét történik valami Sepsiszentgyörgyön, Székelyföld Kulturális Fővárosában. A bemutató film nem sokat árul el, viszont néhány napja egy internetes oldalt is elindítottak az egyelőre titkos akció szervezői. Ahhoz, hogy lelepleződjenek a kis kék nyilacskák, és kiderüljön, hogy mi készül a városban: játszani kell.

A www.pulz.sepsiszentgyorgyinfo.ro oldalon egy mozaikszerű kép látható, és ahhoz, hogy összeálljon a végső fotó, egy szóban kell meghatároznia a látogatónak, hogy mit jelent számára a művészet. A kattintásokból eddig a kép 45,6 százalékát sikerült kirakni, de még mindig nem lehet sejteni, hogy mi lesz a végeredmény. Ehhez további 1087 személyre van szükség, aki beszáll a játékba és beírja, hogy mit jelent számára a művészet. A válaszok nemcsak a képet rakják ki, hanem folyamatosan olvashatók az oldalon. Van, aki számára kikapcsolódást, játékot, szépséget vagy magát az alkotást jelenti, de olyan sepsiszentgyörgyi is volt, aki számára egyértelműen Ütő Gusztáv képzőművész neve jelenti a művészetet.

A végső válaszhoz további kattintásokra és bejegyzésekre van szükség, így remélhetőleg hamarosan lelepleződik a sepsiszentgyörgyi titok.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS