Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Gazdanapi sokadalom és nagyvásár lesz Gyergyószentmiklóson

Hegyi Zsuzsanna 2019. október 01., 20:55
HIRDETÉS

A következő helyi termékek vásárán, október 5-én szervezik meg idén az Őszi Gazdanapi Sokadalom és Nagyvásárt Gyergyószentmiklóson. Lesz ezúttal is kamramustra, terményáldás, gyógynövény-kvíz és minden jelenlévő kóstolót kap az óriás kaszáspuliszkából is.

Archív Fotó: Gergely Imre

Október 5-én délelőttől a sajtház szomszédságában gazdák és kézművesek kínálják ízes, színes portékájukat a helyi termelők vásárán, ide, illetve a zöldségpiac melletti Meszesek utcájába költöztetik ebben az évben is az Őszi Gazdanapi Sokadalom és Nagyvásárt.

HIRDETÉS

A megnyitó után több, már jól bejáratott és közkedvelt program következik. Ilyen lesz például az óriástermések vetélkedője, ahol a legtermetesebb zöldségeket és gyümölcsöket díjazzák, ezeket majd a helyszínen lehet nevezni 8.30 és 11 óra között. A kategória győztesek ezúttal is bekerülnek a Gyergyószentmiklósi Nagy Gazdakönyvbe. A termények a délutáni órákig közszemlén tekinthetők meg, tulajdonosaik ezt követően hazavihetik, vagy felajánlhatják azokat a termésszekérbe.

Az adományokat a Szent Márton Alapítvány által működtetett Szeretetkonyha részére ajánljuk fel

– mondta el érdeklődésünkre Fórika Sebestyén, a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ igazgatója, hozzátéve, hogy a kísérőprogramok között lesz kisteljesítményű mezőgazdasági gépek kiállítása és vására, valamint idén is készítenek óriás kaszáspuliszkát, melyből minden érdeklődő, jelenlévő kóstolót kaphat.

Emellett lesz kamramustra és gyógynövényes-kvízjáték, ugyanakkor Bara István Bara tanya című előadását hallgathatják meg majd az érdeklődők a helyszínen felállított előadósátorban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS