Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Ezúttal a közönségnek is „fel kell lépnie” a Figura Stúdió Színház új produkciójában

Gergely Imre 2019. február 11., 14:32
HIRDETÉS

Ezúttal nem egy előre megírt darabot kell előadniuk, nem egy meghatározott szerepet kell alakítaniuk szigorú rendezői utasításokat követve a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház színészeinek. Egy olyan előadás készül, ahol helyben alakul ki a mű, és a nézők is fontos részei lesznek az alkotásnak.

Színészek, színházi szakemberek. Összemosódik a színpad és a nézőtér, a színészi és nézői „szerepek”

A Füst, avagy a színház elfoglalása a címe a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház új produkciójának. Összemosódik a színpad és a nézőtér, a színészi és nézői „szerepek”. Nem egy irodalmi mű adja a terméket, hanem saját magunk – hangzott el a bemutatót megelőző beszélgetés során. Hudi László rendezésében a budapesti Artus Kortárs Művészeti Stúdióval közösen megvalósuló alkotás felhívja a figyelmét egyszerre a színésznek és a néző számára is:

a színház csak úgy tud létezni, ha együtt van a két fél.

A nézőnek is feladata van, nem elég csak ülni a székben és kiszolgáltatni magunkat a szó minden értelmében, hanem tenni is kell az előadás sikeréért.

HIRDETÉS

A színházat az különbözteti meg a tévétől, filmtől, hogy itt adott pillanatban emberek vannak jelen, és és az előadás létrehozói és a közönség együttes jelenléte, a közvetlen kapcsolat ami meghatározó, és érdekessé teszi. Egy színházi produkció során az is előfordulhat, hogy

a mű sokkal többet fog jelenteni, és más értelmet is kap a nézőben, mint amit a rendező és a színészek elképzeltek, terveztek.

A Füst, avagy a színház elfoglalása című stúdió előadás bemutatójára február 16-án 19 órától kerül sor a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházban, majd másnap újra látható lesz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS