Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Medvefesztivállal adnak lendületet a turizmusnak

Péter Beáta 2016. augusztus 30., 18:14 utolsó módosítás: 2016. szeptember 01., 12:50

Kétnapos fesztivált tartanak Tusnádfürdőn a hétvégén. A rendezvénnyel a helyi turisztikai szolgáltatásokra hívná fel a figyelmet a szervező Tusnádfürdői Turisztikai Egyesület.

Fotó: Veres Nándor

Érdemes Tusnádfürdőre menni – ezt szeretnék megmutatni szeptember 3-án és 4-én az első alkalommal szervezett Medvefesztivállal.

„A Tusnádfürdői Turisztikai Egyesület – amely több turisztikai egységet is magába foglal – a helyi önkormányzatnál pályázott a támogatásra, hogy meg tudja szervezni a fesztivált. Ez együtt jár egy honlappal, amely most van fejlesztés alatt. A www.hailatusnad.ro oldal összesíteni fogja majd a tusnádfürdői szálláshelyeket, és ezzel – egy kicsit a célkitűzéseinek híven – próbálja fellendíteni a tusnádfürdői turizmust. Régen nagy hírneve volt a fürdőnek, mostanra kicsit megkopott, és ideje lenne ezt visszahozni” – mutatott rá Ábrahám-Endes Ibolya, a rendezvény kommunikációs felelőse.

„Tusnád mostanában a medvékről híres. Úton-útfélen szembemegyünk velük, ez bizonyos körülmények között ijesztő is, de azért szeretnénk egy kicsit úgy kezelni, hogy igen, ezek hozzátartoznak a tusnádfürdői mindennapokhoz. Ez egyfajta jellegzetesség Tusnádfürdőn, ami nem feltétlenül rossz, és nem feltétlenül kell úgy megközelíteni a kérdést, hogy ki kell lőni őket” – véli Ábrahám-Endes.

A Medvefesztivál szombaton tíz órától kezdődik a város központjában, és főként a gyerekek számára igyekeznek a szervezők minél több tevékenységet biztosítani. Lesz kézműves kuckó, többféle ügyességi játék, arcfestés, sétalovaglás, aszfaltrajz-verseny. Az Ozon Hotelben pedig a Mása és a medve rajzfilmmaratonra lehet beülni.

Szombaton egész nap, vasárnap pedig délután két óráig lehet megtekinteni a sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Vadászati Kiállítás egy részét, és gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt érdekes lehet a balánbányai medve-visszavadító központ vezetőjének, Bereczki Leonárdónak is az előadása.
A színpadon fellép a Real Dance versenytánccsoport, a tusnádfürdői Gyöngyvirág néptáncegyüttes is. Este táncház és tábortűz is lesz.

Szintén szombaton kézműves és iparművészeti vásárt tartanak, ki lehet próbálni az íjászatot, és a lézerfegyvereket. A szervezők ígérik, hogy lesz bőven enni és innivaló is, zene és jó hangulat.
Az első Medvefesztiválra kezdetként tekintenek, minden évben – még több programmal – szeretnék megszervezni – hangsúlyozta a kommunikációs felelős.

„A kiállításon látható lesz kitömött medve, a rendezvényen remélhetőleg élő medve nem lesz. A résztvevők biztonsága érdekében nem csalogatunk be medvét, és ez nem az a rendezvény, ahol befogott medvét mutogatunk. Tusnádfürdőn mindig megvan a lehetőség találkozni medvével, de amennyire tudjuk, biztosítjuk a biztonságot rendezvény helyszínén” – válaszolta arra a kérdésünkre, hogy lesz-e medve a fesztiválon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
3 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS