HIRDETÉS

Székely kihívója akadt az amerikai drónnak

Molnár Rajmond 2015. október 29., 10:40

Rekordkísérletre készülnek pénteken Csíkszentsimonban: szeretnék megdönteni a kisméretű drónok lebegési világrekordját – tájékoztatott Lénárd András üzletember.

A világrekordra törő drónt (pilóta nélküli repülőt) egy fiatal csíkszeredai mérnők, Bustya Attila tervezte, aki nemrég Lénárd Andrással Spider Drone Security néven közös vállalkozást hozott létre. A cégnek saját épülete van Szentsimonban, ahol gépek és műszerek sokasága áll a mérnök rendelkezésére, hogy fejleszthesse és gyárthassa a drónokat.

Az akkumulátorral működő, több rotoros drón lebegési rekordját egy egyesült államokbeli mérnök, Forrest Frantz tartja, akinek drónja 99 percig és 23 másodpercig volt a levegőben. Lénárd szerint e rekord megdöntése több szempontból is fontos: egyrészt az akció felhívja a figyelmet Székelyföldre, másrészt amennyiben sikerül a rekordkísérlet, a nemzetközi piacon is lehet majd értékesíteni ezt a drónt és a fejlesztéseit, mivel számtalan olyan újítás van benne, amely forradalmasítaná az iparágat.

A kísérlet péntek reggel zajlik Csíkszentsimonban, amikor Londonból érkező Guiness-bírák jelenlétében dönthetik majd meg a rekordot. Akadályozó tényezők lehetnek a mínusz fokok, illetve a szél is, de a szervezők abban reménykednek, hogy minden rendben lesz, és sikerrel végrehajtják az akciót. „Ez egy lehetőség, lehet, hogy sikerül, lehet, hogy nem. Szerintem nagyon fontos tudatni a világgal, hogy Székelyföldön ilyen tudású szakemberek is dolgoznak” – emelte ki az üzletember. A rekordkísérletben független drónszakértők is részt vesznek a magyarországi Eötvös Loránd Tudományegyetemről.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
6 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS