HIRDETÉS

Ahol tényleg egyedi ajándékokat lehetett vásárolni

Péter Beáta 2016. december 17., 21:28

Egyedi dizájn és iparművészeti cikkeket kínált a Nagy István Művészeti Középiskola aulájában a mintegy negyven kézműves a Delikates karácsonyi vásáron. A pénteken és szombaton megtartott rendezvényt évről évre egyre nagyobb érdeklődés övezi.

Szász Emőke, az egyik szervező elmondta, már a kezdetekkor fontos szempont volt, hogy ne népművészeti vásárt szervezzenek. „Nem azért, mert bármifajta problémánk lenne a népművészeti alkotásokkal, hanem, mert ez a terület már ki van aknázva és nagyon sok platform van, ahol a népművészeti jellegű dolgok megjelenhetnek. Próbáltunk egy olyan vásárt létrehozni, ami inkább dizájn, vagy iparművész vásár, illetve egy kisebb gasztrovonal is fellelhető benne. Idén a szaloncukorkák az újdonságok. Az a legfontosabb szempont, hogy olyan kézműveseket hozzunk össze itt, akik kicsit a haladás szellemében próbálnak megnyilvánulni. Nem a tradíciót jelenítik meg minden egyes munkájukban, hanem kicsit modernebb, kortársabb dolgokat hoznak létre. A másik szempont az volt, hogy egy találkozóhely legyen.”

„Azt szeretem ebben a vásárban, hogy családi hangulat van, és meg vannak válogatva a kiállítók, azaz inkább dizájn és iparművészeti vásár. Tényleg szép ajándékokat lehet vásárolni” – mutatott rá Luka Szabó Katalin, aki a MyCreativePlace standjánál miniatűr gyurmafigurákat, fülbevalókat és egyéb használati tárgyakat kínált a vásárlóknak.

Lipeczky Erna-Andrea natúr kozmetikumokat (Keverna) hozott eladásra. Mint mondta, azért szereti a Delikates vásárt, mert jó a hangulat, és sok ismerőssel találkozik itt. „Sok mindent lehet interneten keresztül rendelni, de itt személyesen is meg lehet ismerni az eladót, és meg lehet fogni az árut. Azért szeretem, mert találkozok a vásárlóimmal, és visszajelzést is kapok, hogy kinek mi vált be.”

Az egyedi táskákat, pénztárcákat készítő Both Rita, a Wild to Wear-től szintén a találkozást említette elsőként, amikor a vásárról kérdeztük. „Nagyon jó a társaság, egymás között a kézművesek is találkoznak, igaz, nem igazán van időnk beszélgetni, mert rengeteg érdeklődő van. Jól bejáratott vásár, várják az emberek, és vásárolnak is.”

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS