HIRDETÉS

A vihar óta nem mindenhol működik a közvilágítás Székelyudvarhelyen

Veres Réka 2017. július 17., 18:34
HIRDETÉS

Több mint száz fában tett kárt a múlt heti vihar Székelyudvarhelyen, de azóta a város több pontján, többnyire a Tábor-negyedben nem működik a közvilágítás sem. A javítás akár hetekbe is telhet.

Fotó: Pál Árpád

Noha már közvetlenül a múlt szerda délelőtti vihar után nekiláttak a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal illetékesei és a tűzoltók a kárelhárításhoz,

még hétfőn is lehetett látni a város több pontján a kupacokba gyűjtött feldarabolt fatörzseket és egybegyűjtött ágakat.

HIRDETÉS

Fotó: Pál Árpád

Simon Mária Tímea, a hivatal sajtószóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy

a vihar a város területén összesen 132 fában tett kárt,

a városgazdálkodási osztály munkatársai, a közmunkások, illetve a köztisztasági vállalat dolgozói csütörtök óta folyamatosan takarítják a közterületekre kidőlt fákat, letört faágakat, több helyen daru bevetésével is. 

Fotó: Pál Árpád

A Kisköved és Győzelem utcák találkozásánál, a hármas útkereszteződésnél az ítéletidő alatt a fák kárt tettek a vezetékekben, valamint egy oszlop is elmozdult, ezért a fatörzseket csak azután tudják elszállítani a hivatal illetékesei, miután az áramszolgáltató a vezetékeket kiszabadítja az ágak alól. Hozzátette, hogy az ott kidőlt fákat a menetrend szerint kedden fogják elszállítani, és akkor nyitják meg az autós forgalmat is a lezárt szakaszon.

Fotó: Pál Árpád

A feldarabolt fatörzsekből és levágott ágakból fűtőanyagot készítenek, amelyet majd a városi távhőszolgáltató fog felhasználni

– tudtuk meg.

Fotó: Pál Árpád

Sötétség a Tábor-negyedben

A vihar után nemcsak fák dőltek ki, a Tábor-negyedben azóta egyik este sem működött a közvilágítás. Demeter Gábor, az Electrica Rt. helyi kirendeltségének vezetője érdeklődésünkre hétfőn elmondta, hogy

még nem jelentette senki a villamossági vállalatnak, hogy nem működik a közvilágítás, ezért nem is dolgoztak ezen a problémán.

Fotó: Pál Árpád

A Győzelem utcai meghibásodott villanyoszloppal kapcsolatosan elmondta, hogy ez volt a legnagyobb kár, ami a vihar után keletkezett, hiszen az eltörött oszlop helyébe Csíkszeredából kellett hozatni újat, egyébként a villamossági vállalat helyi kirendeltségének költségvetésből sikerült megoldani a meghibásodott kábelek javítását.

Fotó: Pál Árpád

Hetek is telhetnek még el közvilágítás nélkül

Simon Mária Tímea elmondta, hogy a közvilágítással kapcsolatosan hétfőn kapott lakossági panaszt a hivatal, a Szent János utca lakói, illetve Függetlenség utcából, az Orbán Balázs iskola körüli tömbházakban lakók jelezték, hogy nem működik a közvilágítás. A hivatal továbbította a panaszokat az erre szakosodott cégnek,

a megoldás azonban még várat magára: a javítás két napba, de akár két hétbe is telhet

– jelezte a sajtóosztály. A problémával kerestük a villamossági vállalat Hargita megyei igazgatóját is, kérdéseinkre azonban cikkünk publikálásáig nem kaptunk válaszokat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS