Belföld
Külföld

Koronavírus: már több mint félezerre rúg a diagnosztizált fertőzöttek száma Romániában

Székelyhon 2020. március 23., 13:47 utolsó módosítás: 2020. március 23., 14:12
HIRDETÉS

Száznegyvenhárom új koronavírusos esetet diagnosztizáltak Romániában az elmúlt 24 óra leforgása alatt – jelentette be hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Koronavírus: már több mint félezerre rúg a diagnosztizált fertőzöttek száma Romániában
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Agerpres/Silviu Matei

Ez a legnagyobb esetszám egy nap alatt az új típusú koronavírus megjelenése óta az országban.

A fertőzöttek száma ennek következtében 576-ra rúg jelenleg Romániában a hivatalos tájékoztatás szerint.

HIRDETÉS

A betegek közül 73 pácienst gyógyultnak nyilvánítottak, és kiengedtek a kórházból (51 et Temesváron, 17-et Bukarestben, 3-at Craiován, és egyet-egyet Craiován és Iași-ban). Az újonnan diagnosztizáltak életkora 5 és 76 év között mozog.

Immár négy halálos áldozatot követelt a koronavírus Romániában: egy 72 éves nő vesztette életét hétfőn, akit a suceavai megyei kórházban ápoltak. A négy elhunyt személy a koronavírus okozta COVID-19 betegségen kívül más betegségekben is szenvedett. Egyikük Bukarestben, a másik Craiován, a harmadik Iaşi-ban, a negyedik Suceaván hunyt el.

A GCS tájékoztatása szerint egyik fertőzött egy fogvatartott személy, akit a fővárosi rendőrségről március 11-én szállítottak a jilavai börtönkórházba, mert megbetegedett. A laboratóriumi vizsgálatok először negatív teszteredményt mutattak, de hétfőn (március 23-án) már pozitívak lettek. A GCS közleménye hozzáteszi, hogy a fogvatartott bebörtönzése óta el volt különítve. Jelenleg 15 koronavírussal fertőzött pácienst ápolnak az intenzív osztályon, közülük heten súlyos állapotban vannak. A többiek állapota stabil  – tájékoztat az Agerpres hírügynökség. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS