Belföld
Külföld

Havazás és hóviharok várhatók, de nem mindenhol

Székelyhon 2020. február 04., 12:29 utolsó módosítás: 2020. február 04., 13:21
HIRDETÉS

Kilenc nyugati és északi megyére érvényes narancssárga riasztást adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a várható nagy mennyiségű csapadék miatt. Az ország nagy részére ugyanakkor hóviharok miatt rendeltek el két sárga riasztást – írja az Agerpres hírügynökség.

Havazás és hóviharok várhatók, de nem mindenhol
galéria
A hegyvidéken biztosan visszatér az igazi tél. Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A meteorológusok szerint kedden 15 órától 23 óráig Kolozs, Szilágy, Bihar, Arad, Temes, Hunyad, Máramaros, Beszterce-Naszód és Krassó-Szörény megye hegyvidéki térségeiben másodfokú riasztás lesz érvényben a várható bőséges csapadék miatt, amelynek mennyisége helyenként eléri majd a 40-50 litert négyzetméterenként.

Ugyancsak kedden 13 órától szerda 8 óráig az ország 28 megyéjében megerősödik a szél, és jelentős mennyiségű csapadék hullhat, 1700 méteres magasság fölött pedig hóviharok várhatók.

A keddi nap folyamán az ország nyugati, északnyugati és központi részén esni, a hegyekben havazni fog. Szerdára virradóra a Kárpátokon belüli területeken az eső fokozatosan havas esővé és havazássá alakul, a hegyekben és Moldva északi részén pedig inkább havazni fog. A lehulló csapadék mennyiség meghaladja a 20–25, elszórtan a 35–40 litert négyzetméterenként.

HIRDETÉS

Nyugaton és a központi országrészben megélénkül a szél, 55–65 km/órás széllökések várhatók,

a hegyekben akár 90–100 km/órás sebességgel is fújhat a szél, felkavarva a havat.

Az ANM szerint szerda reggel 8 órától újabb rossz időre vonatkozó sárga riasztás lép érvénybe, és az ország területének háromnegyed részére vonatkozik majd. E szerint csütörtök reggelig az ország keleti részén, aztán Moldvában, Dobrudzsában és Munténiában is havazás és hóviharok várhatók.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS