Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Rostás Szabolcs 2020. február 13., csütörtök

Az RMDSZ is támogatja Soós Zoltán független polgármesterjelöltet

Soós Zoltán független jelöltként indul Marosvásárhely polgármesteri tisztségéért az idei helyhatósági választáson – döntötte el az RMDSZ Maros megyei szervezetének Területi Állandó Tanácsa.

Rostás Szabolcs 2019. szeptember 02., hétfő

Ötmillió nyugdíjas juttatása emelkedik

Szeptember elsejei határidővel ötmillió romániai nyugdíjas juttatása emelkedik, átlagosan 15 százalékkal. Az intézkedés a parlament által június végén megszavazott nyugdíjtörvény egyik eleme, amelynek megfelelően 1100 lejről 1265 lejre emelkedik a nyugdíjpont értéke.

Barabás Hajnal, Rostás Szabolcs 2019. június 05., szerda

Pattanásig feszült a helyzet az úzvölgyi haditemető ügyében – élőlánccal akadályoznák meg az avatást

Az úzvölgyi temetőnél tervezett és Dormánfalva által jóváhagyott csütörtöki ünneplés leállítását és az ügy mihamarabbi rendezését kérte az RMDSZ a kormánytól. Ugyanakkor határozott és békés tiltakozáson vesznek részt ugyanezen a napon a haditemető kisajátítása miatt.

Rostás Szabolcs, Barabás Hajnal 2019. május 31., péntek

Ezek a pápalátogatást megelőző legfontosabb tudnivalók

Óriási várakozás előzi meg Ferenc pápa első székelyföldi látogatását, amelynek keretében a katolikus egyházfő június elsején, szombaton mutat be szentmisét a csíksomlyói hegynyeregben.

Rostás Szabolcs 2019. február 23., szombat

Kihívó nélkül újrázott Kelemen Hunor az RMDSZ élén

Nem történt meglepetés: Kelemen Hunort választották meg elnöknek a küldöttek az RMDSZ 14. kongresszusán Kolozsváron. A régi-új elnök szerint tovább kell vinni az erdélyi örökséget, a transzilván hagyományokat.

MTI, Rostás Szabolcs 2019. február 23., szombat

RMDSZ: jövőtervezés a pragmatikus transzilvanista politika folytatásával

A pragmatikus transzilvanista politika folytatását ígérte a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kongresszusán szombaton elmondott beszámolójában Kelemen Hunor, a szövetség elnöke.

Rostás Szabolcs 2019. február 22., péntek

Szövetség a jövőért mottóval zajlik az RMDSZ 14. kongresszusa Kolozsváron

Népes küldöttség részvételével vette kezdetét az RMDSZ kétnapos kongresszusa pénteken délután Kolozsváron.

Székelyhon, Barabás Hajnal, Rostás Szabolcs 2019. január 11., péntek

A hír igaz: Ferenc pápa Csíksomlyóra látogat

Közzétette a szentszéki sajtóiroda, hogy Ferenc pápa Romániába látogat május 31. és június 2. között. Megtudtuk: nagy az esélye annak, hogy a csíksomlyói zarándoklat mintájára, a nyeregben szabadtéri szentmisét tartsanak, amelyet a pápa celebrál majd.

Bíró Blanka, Molnár Rajmond, Rostás Szabolcs 2018. szeptember 10., hétfő

Japánsztrájk az „alkalmazhatatlan, szakmailag megalapozatlan” kormányrendelet miatt

Több székelyföldi magyar tanintézetben is japánsztrájkkal kezdődik hétfőn az iskolai év, tiltakozásképpen a nemrég elfogadott, ám már hatályos kormányrendelet miatt, ami szerint román szakos tanárok tanítják a román nyelvet a magyar kisdiákoknak.

Rostás Szabolcs, Székelyhon 2018. szeptember 07., péntek

Ezzel a válasszal készül az SZNT a román államnak, amiért elutasította az autonómiatervezetet

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) közvitára bocsátotta azt az állásfoglalását, amelyben az autonómiatervezete parlamenti elutasítása során felhozott érvekre válaszol.

Barabás Hajnal, Rostás Szabolcs 2018. augusztus 29., szerda

Nyugdíjemelést terveznek: új törvény több újdonsággal

Az új nyugdíjtörvény-tervezet életbe lépésétől többségében emelkednének a nyugdíjak, csökkenni pedig semmiképpen nem fognak. A tervezet szerint majd csak az lehet nyugdíjas, aki legkevesebb 15 év szolgálati idővel rendelkezik. Ugyanakkor a nyugdíjkorhatárra vonatkozó előírásokat nem módosítanák.

HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2017. október 05., csütörtök

„Felívelő pályára álltak a magyarok”

A következő évek egyik nagy eredménye lesz, hogy a legutolsó falu legutolsó házában lakó magyar számára is megéri majd magyarnak lenni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a lapcsaládunknak adott interjúban.