HIRDETÉS
Székelyhon, Barabás Hajnal, Rostás Szabolcs 2019. január 11., péntek

A hír igaz: Ferenc pápa Csíksomlyóra látogat

Közzétette a szentszéki sajtóiroda, hogy Ferenc pápa Romániába látogat május 31. és június 2. között. Megtudtuk: nagy az esélye annak, hogy a csíksomlyói zarándoklat mintájára, a nyeregben szabadtéri szentmisét tartsanak, amelyet a pápa celebrál majd.

Bíró Blanka, Molnár Rajmond, Rostás Szabolcs 2018. szeptember 10., hétfő

Japánsztrájk az „alkalmazhatatlan, szakmailag megalapozatlan” kormányrendelet miatt

Több székelyföldi magyar tanintézetben is japánsztrájkkal kezdődik hétfőn az iskolai év, tiltakozásképpen a nemrég elfogadott, ám már hatályos kormányrendelet miatt, ami szerint román szakos tanárok tanítják a román nyelvet a magyar kisdiákoknak.

Rostás Szabolcs, Székelyhon 2018. szeptember 07., péntek

Ezzel a válasszal készül az SZNT a román államnak, amiért elutasította az autonómiatervezetet

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) közvitára bocsátotta azt az állásfoglalását, amelyben az autonómiatervezete parlamenti elutasítása során felhozott érvekre válaszol.

Hallgassa online rádióinkat
Barabás Hajnal, Rostás Szabolcs 2018. augusztus 29., szerda

Nyugdíjemelést terveznek: új törvény több újdonsággal

Az új nyugdíjtörvény-tervezet életbe lépésétől többségében emelkednének a nyugdíjak, csökkenni pedig semmiképpen nem fognak. A tervezet szerint majd csak az lehet nyugdíjas, aki legkevesebb 15 év szolgálati idővel rendelkezik. Ugyanakkor a nyugdíjkorhatárra vonatkozó előírásokat nem módosítanák.

Rostás Szabolcs 2017. október 05., csütörtök

„Felívelő pályára álltak a magyarok”

A következő évek egyik nagy eredménye lesz, hogy a legutolsó falu legutolsó házában lakó magyar számára is megéri majd magyarnak lenni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a lapcsaládunknak adott interjúban.