Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Történelmi elismerés Novák Eduárdnak

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. március 07., 19:47 utolsó módosítás: 2017. március 07., 21:22

Mostantól mások lesznek az erőviszonyok – nyilatkozta Novák Eduárd, miután az Európai Kerékpáros Szövetség (UEC) elismerésben részesítette, majd beválasztotta abba a 15 fős küldöttségébe, amely 50 tagországot képviselve szavazhat a világszövetség (UCI) tisztújító közgyűlésén.

Történelmi elismerés Novák Eduárdnak
galéria
Fotó: Facebook

Novák szerint delegálása a nemzetközi térképről még hiányzó romániai kerékpársport számára történelmi momentumnak számít. „A 12 balkáni országból a legtöbb versenyt mi szervezzük, és egyedül nekünk van profi versenyzőnk” – mutatott rá az elmúlt esztendőkben elért fejlődésre Novák.

Mindezt állami támogatás nélkül sikerült megvalósítaniuk, hiszen a korábbi vezetőségtől „örökölt” mintegy 100 ezer eurós adóhátralék visszafizetéséig nem kaphatnak pénzt. „Pénzügyileg három éve gyakorlatilag le vagyunk állva. Még bankszámlánk sem volt” – ecsetelte. Hozzátette, még 25 ezer eurót kell kifizetniük két héten belül ahhoz, hogy törlesszék a történelmi tartozást, utána pedig már kaphatnak némi hozzájárulást a szaktárcától és az olimpiai bizottságtól.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb