HIRDETÉS

Szőcs Bernadette az ifjúsági világsorozat ranglistájának élén

Bálint Zsombor 2011. szeptember 23., 15:44 utolsó módosítás: 2011. szeptember 23., 19:56

Megnyerte a Buenos Airesben rendezett nyílt asztalitenisz versenyt az ifjúsági világsorozat (World Junior Circuit) keretében a marosvásárhelyi Szőcs Bernadette-Cynthia, s ezzel az összetett rangsor élére ugrott.

Szőcs Bernadette, aki a korosztály idei Európa-bajnoka, annak ellenére, hogy csak az idén váltott a serdülő korosztályból az ifjúságiba, s még két idényt játszhat ifiként, tulajdonképpen csak azért utazott ilyen messzire (saját költségén, ugyanis a szövetség, pénzhiányra hivatkozva, megtagadta a támogatást), mert a sorozat szabályzatának egyik kitétele, hogy valaki részt vehessen a döntőn, hogy legkevesebb három földrészen rendezett kvalifikációs versenyen kell indulnia.

Berni csak a közelmúltban épült fel Szerbiában, Újvidéken sérüléséből (ezúton is megköszönvén a helybéli Mészáros György közbenjárását gyógyíttatásáért), ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy első számú esélyeshez méltóan nyerje meg (valamennyi ellenfelét 4–0-ra győzte le) a Buenos Aires-i versenyt. Ez a második győzelme a sorozatban a Cseh Open után, amelyhez két második hely adódik Magyarországon és Lengyelországban, illetve egy harmadik hely Franciaországban. Ezzel az eredménnyel Berni a sorozatban 3790 ponttal a rangsor élére állt, megelőzve a korábbi listavezető japán Isikavát, akinek 3750 pontja van, s most már biztos a részvétele az ifjúsági világsorozat döntőjén, amit januárban, Puerto Ricóban rendeznek meg.

Bernadette és bátyja, Szőcs Hunor, akinek ez az első felnőtt idénye, s aki a svájci Szuperligában játszik, jelenleg az októberi lengyelországi felnőtt Eb-re készül.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS