Továbbra is Tempestini diktálja a tempót

Továbbra is Tempestini diktálja a tempót

Az összetettet magabiztosan vezető Simone Tempestini (Ford Fiesta R5) a Transzfogarason sem talált legyőzőre: a kolozsváriak fiatal pilótája – aki eddig csak a Moldvai Ralin nem lett első – Dorin Pulpea navigátorral az oldalán megnyerte a hévégi, ezúttal aszfalton rendezett Szebeni Ralit. 

2015. augusztus 24., 12:472015. augusztus 24., 12:47

2015. augusztus 24., 13:372015. augusztus 24., 13:37

 

Az országos bajnokság hatodik futamának győztese szerint nehéz viadal volt, de társával épp úgy haladtak, ahogyan azt eltervezték. „Örülünk, hogy egy újabb lépést tettünk a bajnoki cím megszerzése felé” – nyilatkozta a fiatalabbik „Tempi”.

Édesapja, Marco Tempestini számára viszont balszerencsésen alakult a viadal, mert csak ötödikként ért célba, és így nem sikerült megismételniük az Erdély Rali „mesterhármasát”, legutóbb ugyanis kizárólag a Napoca csapat egységei foglalták el a dobogót. Most a második helyet ugyan Bogdan Marișca (Ford Fiesta R5) szerezte meg, de a dobogó harmadik fokára a Marcóval és a brassói Dan Gârtofannal harcoló Szabó Gergő (Mitsubishi Lancer Evo9 R4) állhatott fel. „Csak alig több, mint nyolcvan kilométer volt a speciál, de a próba, már az időjárás miatt is hihetetlenül megerőltető volt. Jól választottunk abroncsot, az autó tökéletesen működött, így sikerült elérni célunkat és a dobogóra állnunk” – értékelt a kétszeres romániai bajnok.

A Szebeni Ralit követően Marișca feljött az összetett második helyére. Azt a Keleti Edwint előzte meg, aki bár hétvégén első lett a hármas géposztályban, a futamot csak a hatodik helyen zárta.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!