HIRDETÉS

Novák lett a Balkáni Kerékpár-egyesület alelnöke

Székelyhon 2016. december 19., 16:26

Novák Károly Eduárdot választották meg a Balkáni Kerékpár-egyesület alelnökévé. A csíkszeredai paralimpiai bajnok sportoló Facebook-oldalán jelentette be, hogy a hazai kerékpárszövetség elnökeként pályázott a tisztségre, amelynek betöltését nagy megtiszteltetésnek és felelősségnek tartja.

Fotó: Kristó Róbert

„Ez egyúttal egy nagy előlépés is a romániai kerékpározásnak, elismerése annak, hogy jó úton haladunk. Azt szeretnénk, hogy az elkövetkező években fontos pont legyünk a sportág európai térképén, a sportágot irányító szervezetekkel való együttműködés pedig nem csak szükséges, hanem hasznos is” – fogalmazott.

A balkáni testület élére egyébként a leköszönő Emin Muftuoglu helyére a macedón Saso Dimitrojskit választották meg, Novák mellett pedig a bosnyák Vladimir Kuvalja lesz a másik alelnök. Az ügyvezető bizottság egy szerb és egy koszovói taggal lett teljes Sasa Gajicic, illetve Avni Nuha megválasztásával. A mandátumok négy évre szólnak.

A nemzetközi szervezet tegnapi beszámolója alapján a hétvégén tartott isztambuli közgyűlésen a balkáni szövetség mind a tizenkét tagszervezet képviseltette magát, így Románia mellett Moldova, Szerbia, Bosznia és Hercegovina, Koszovó, Montenegró, Albánia, Macedónia, Bulgária, Törökország, Görögország és Ciprus szavazott.

A szervezet célkitűzése hogy megerősítse kapcsolatait a nemzetközi szövetségekkel és lehívják az általuk kínált támogatásokat. A sportágat az utánpótláskorúaknak szánt versenyek szervezésével, valamit a szakemberek képzéseivel szeretnék fejleszteni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS