HIRDETÉS

XIV. Amatőr Színjátszó Találkozó Vacsárcsiban

2015. október 23., 12:12

Tizennegyedik alkalommal került sor az Amatőr Színjátszó Találkozóra Csíkvacsárcsiban 2015. október 18-án, vasárnap. A Vacsárcsi Ifjúsági és Kulturális Egyesület által szervezett esemény megnyitóján felelevenítették a régi színjátszó találkozókat, valamint fényképeket vetítettek az előző találkozókról.

A színjátszó csoportok fellépését a marosfői amatőr színjátszó csoport nyitotta meg, akik a Szülészeten című népi jelenetet mutatták be. Őket követte a Borzsovai Amatőr Színjátszó Csoport Zágoni Attila Garantált népi című jelenetével.

A színjátszó csoportok után a vacsárcsi Búzavirág Néptánccsoport Felcsíki táncokat mutatott be. A szentegyházi Vigyorgók Színjátszó Csoport három rövid jelenettel lépett színpadra. A legnagyobb sikert a lövétei Színjátszó Csoport Nóti Károly A motor című bohózata aratta. A vendégcsoportok bemutatkozása után Fodor Erzsébet, Regián Melinda és Biró Éva nóta énekesek léptek színpadra, őket a Madéfalvi Mereklye néptánccsoport vajdaszentiványi táncokkal követte. A helyi színjátszó csoport Megérett a piros szőlő című szüreti mulatságot vitte színpadra.

Az előadások után a szervezők minden csoportot díjaztak. A díjakat a Vacsárcsi Ifjúsági és Kulturális Egyesület vezetősége valamint Kósa Péter polgármester és Becze István megyei tanácsos adták át. Az est meghívott vendégei Csíkszentgyörgyről Józsi és Mári a Mü üdőnkben nem így vót című előadással szórakoztatták a közönséget. A rendezvényt Hargita Megye Tanácsa, Csíkszentmihály Önkormányzata, Hargita Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság és a Communitas Alapítvány.

Fodor Zoltán

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS