HIRDETÉS

Újévi koncert Székelykeresztúron

2014. január 08., 16:12

A székelykeresztúri Polgári Fúvószenekar 1895 szervezésében idén is megtartják a Magyar Kultúra Napja tiszteletére szervezett Újévi koncertet Székelykeresztúron, január 31-én, pénteken a Művelődési Ház nagytermében.

Minden érdeklődőt szeretettel meghívunk és elvárunk szokásos újévi koncertünkre, amelyen vendégünk lesz az Oktett zenekar.A koncert teljes bevételét a székelykeresztúri öt éves Bokor Balázs megsegítésére ajánljuk fel aki súlyos üvegcsontúságban szenved.Reméljük sokan leszünk ezért kérünk téged: „Segíts,hogy segíthessünk!”.

Bokor Balázs 2008.február 6-án született Székelyudvarhelyen. A terhesség hetedik hónapjában egy ultrahangos vizsgálat alkalmával derült ki, hogy Balázs mindkét combcsontja eltört az anyaméhben. Ekkor azonosították a fiúcskánál az Osteogenesis imperfecta nevű betegséget – köznyelven üvegcsontúságot – melynek lényege a csont-anyagcsere súlyos zavara. A betegség nem gyógyítható.

Háromhavonta Balázs és édesanyja Bukarestbe utaznak, Arédiás kezelésre. Ez egy olyan infúzió, ami ásványi anyagokat tartalmaz erősítve a törékeny csontokat. A törések számának csökkentésének egy hatékonyabb módja a velőűr sínezés. Ilyenkor a csont üregébe hossz irányban egy rudat vezetnek, hogy egyenesebbé tegyék a végtagokat és törés esetén megakadályozza a csontvégek elmozdulását. Balázska most 5 éves, ez idő alatt tizenhét törése és hét műtéte volt. Az utolsó műtétje 2013. december 18-án volt. Egy esés következtében a kisfiú bal lábában mindkét csont eltört. Bukarestben a Grigore Alexandrescu kórházban teleszkópos sínt ültettek a sípcsontba. A sin árát, 18.600 RON-t kénytelen volt a család kifizetni, mivel a Megyei Egészségügyi Biztosítóház nem tudta támogatni a műtétet.

Kezelőorvosa javasolta a jobb lábszár műtését is 2014 első felében, de a családnak erre már nincs kerete.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
3 HOZZÁSZÓLÁS