HIRDETÉS

Mikulás-keresés a Hargita lábánál

2013. december 06., 21:44 utolsó módosítás: 2013. december 06., 22:13

Elérkezett december, az évnek az a hónapja, amelyet talán minden gyerek titokban a legjobban szeret. Nemcsak azért, mert ekkor várható az első hóesés, hanem azért is, mert régen dédelgetett vágya, kívánsága teljesülhet: levelet írhat a Mikulásnak, aki kérését rendszerint teljesíti is.

Nagy izgalommal jár minden gyerek számára a várakozás, hiszen, ha jó lesz, s szót fogad, teljesül a kívánsága. Még nagyobb öröm számára, ha maga a Mikulás bácsi saját kezűleg adja át az ajándékát.

Ilyen őszinte várakozással készültek és élték meg az ajándékosztás napját a Benedek Elek Pedagógiai Líceum első osztályos tanulói, akik nagy örömmel és szeretettel fogadták az iskolában és otthon is az öreg Mikulást.

De talán a legnagyobb ajándék számukra az volt, amikor december 6-án, Miklós napján gyönyörű hóesésben megkereshették a Hargita-hegy lábánál elterülő Kalibáskő erdejében a 130 éves Mikulást, aki, bár elfáradva a sok járástól, szeretettel és türelemmel válaszolt a sok kíváncsi kérdésre, és végül még a puttonya aljában maradt ajándékokból is meglepte a gyerekeket. Az első osztályosok pedig megígérték, hogy az elkövetkező évben jó gyerekek lesznek és sokat fognak tanulni.

Kapusi Emese, Mircse Zsuzsánna

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
2 HOZZÁSZÓLÁS