HIRDETÉS

Hisztéria vagy mégse?

2013. május 10., 14:26

Na most pipa vagyok. Úgyértve, hogy dühös, nem ingerült, nem mérges, hanem egyenesen dühös. Olvasom egy megosztásban egy közösségi oldalon, hogy elkezdődött a kullancsHISZTÉRIA. Mindenki veszi a csodaszereket, különböző kullancseltávolítási technikákat találnak ki, PEDIG NINCS IS ANNYI KULLANCS s mindez csak hiedelem s tömegbutítás. Olvasom mindezt pont miután kiszedtem az idei szezon nyolcadik megakullancsát!!! Igen, nyolcadikat... Bár, abban egyet értek az íróval, hogy az egész kullancstémának van egy 'egészséges' kereskedelmi vonzata is, de hogy nincs kullancs?!

Fotó: Kristó Róbert

Kikérem magamnak, igenis van kullancs, rengeteg, s egyre nagyobbak ezek a dögök. Persze a megosztó a nagyváros szürke panelrengetegéből honnan is tudná? Magam előtt látom az ilyen okoskákat, kényelmes foteljéből szörföl a neten, s azt hiszi mindent tud s mindenhez ért. De bár csak hinné, s tartaná meg a véleményét magának. Jönne ide, lakna az erdőtől 10 lépésre, fák alatt sétálna el naponta (amiről persze potyognak – nem, nem repülnek, nincs szárnyuk!), no akko meglátnám. S még mielőtt valaki, mondjuk túlzott aggodalomból az egészségemért, hülye kérdéseket tenne fel, játszunk egy kis igen-nem játékot.: igen – kullancs volt, mi a frász mászik még be a bőröd alá? Amúgy, hidd el jól ismerem, mondhatjuk közeli \'haverok\' vagyunk. Igen – tudom, hogy veszélyes, minden évben a nyár derekán csináltatok vérvizsgálatot. Eddig nem volt gond...

Igen – a kullancsok is szeretnek, sajnos. Képzeld el, hogy nézek ki nyáron agyoncsípve szúnyogoktól, gyógyuló kullancscsípésekkel, s persze a természet adott egy pár szeplőt is. Vajon mért nem szeretem a strandolást? Ráadás egy-két pókcsípés és darázscsípés (apropó darazsak, gyerekkoromban csak a megszokott ügyes kis darazsak voltak, honnan kerültek elő ezek az óriási példányok? Bár a csípésük ugyanúgy fáj, sajnos)

Nem – nem mindenki vérét szeretik, mondhatnak a tudósok bármit, a volt párom hét év alatt egyet se szedett össze, rajtam meg rallyznak. Szeretik a szép széköly vérem, na. Ők is, meg minden élősködő nyavalya. Ha vizenyős helyen laknék csak úgy csüngnének rajtam a piócák. (bár lehet, hogy így is igen, csak kétlábúak)

Igen – kiszedtem, nem gyufával, nem olajjal kenegetve, hanem a már évek óta beszerzett szakszerű csipesszel. Patikákban kapható, ha elmész a sürgősségire ott is ilyent használnak s ha kitudom szedni magam mért foglaljam le a mentősöket? Persze, ha megpirosodik, netán nő a kerek gyűrű lesz körülötte, menj orvoshoz.

Nem – nem maradt benne a feje, Hál\'Istennek. Nem – nem félek, megmondaná, valaki mit oldana meg a félelem? Inkább őszinte gyűlölettel s utálattal viszonyulok hozzájuk. Mondjuk attól azé félek, hogy valahol a hátam közepén ver tanyát egyikük s na onnan, hogy a jóégbe szedem ki?

Igen - fáj, nagyon nehezen gyógyul. Nekem 2 hónap múlva is látszik a helye a bőrömön.

Nem – nincs a földkerekségen olyan módszer/termék mivel megelőzd. Ezek a mutáns dögök immúnisak mindenre. Hidd el, próbáltam már kenőcsöt, sprayt, karperecet, lósz@@rt se érnek. Mondom, próbáltam még azt a kutyáknak készített nyakörvet is!! Nálam az se hatott. Furcsa, a kutyánál igen.

Igen – van megoldás, ha annak nevezhetjük... szépen megtanulod, hogy minden kis ingerre, amit a bőrödön érzel, felszöksz s megnézed mi az. S mindezt legalább napi ötvenszer. De a legjobb éjjel, amint a villanykapcsolóig eltámolyogva, belerúgva az ágy lábába, káromkodva leszeded az eget s kiderül, hogy csak álmodtál. Hidd el, a szezon végére már érzem a különbséget a csiklandozó hajszál s a sétáló kullancs közt. A baj csak az, hogy ugyebár vénülünk s az agyunk sem a régi, a tél alatt simán elfelejti amit keservesen megtanult s tavasszal kezdheted elölről.

Nem – nem fogok elköltözni csak a kullancsok miatt. Nem – nem csak hisztéria, nálam lassan már idegbaj...

Persze, aki még nem jött rá – ez itt csak magánvélemény, amit leírtam annak nincs tudományos alapja, kutatásokat se végeztem, csupán a jó öreg tapasztalat beszél belőlem. Akik meg azt hiszik mindez csak hisztéria, azoknak üzenem, hogy ingyen szállást biztosítok pár napra, azzal a feltétellel, hogy eljön s összeszedi s elviszi az egész \'képzeletbeli\' kullancsot. Mi baja lehetne, úgyse léteznek, nemde? Végül meg – igen – ilyen vagyok, ha dühös vagyok, látnál csak, dohogok, csikorgatom a fogaim. Lehet az idén hamarabb kéne megcsinálni azt a tesztet...

Engi Adél

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS