HIRDETÉS

Amatőr Színjátszó Találkozó Csíkvacsárcsiban

2013. október 23., 10:11

Tizenkettedik alkalommal szerveztek Amatőr Színjátszó Találkozót vasárnap Csíkszentmihály községben, a csíkvacsárcsi művelődési ház adott otthont a rendezvénynek.

A Szentmihály, Ajnád, Vacsárcsi Ifjúsági Szervezet (SZAVISZ) és a Vacsárcsi Ifjúsági és Kulturális Egyesület (VIKE) által szervezett rendezvény a csíkszenttamási Kabala Színjátszó Egyesület Kéri Ferenc Helén, s a tehén, avagy gyalog, mint Balogh című jelenetével kezdődött. A találkozó a csíkvacsárcsi általános iskola színjátszó csoportjának Szegek című népi jelenetével folytatódott. A diákok után a Csíkvacsárcsi Pöttöm néptánccsoport műsora következett. Őket követte a Csíkszentsimoni Színjátszó Csoport, akik bemutatták az Összeveszítő tárgyalás, valamint a Két paraszt és a bankkártya című jeleneteket. A színdarabok után a helyi Búzavirág Néptánccsoport Felcsíki táncokat mutatott be. Az esemény a Madéfalvi Dalkör műsorával folytatódott. A következő fellépő Kolozs megyéből, Mákófalváról Szentimrei Jenő Bugyiné férjhez megy című népi jelenettel érkezett a Színjátszó Találkozóra. Őket követte a Szentegyházi Vigyorgók, akik bemutatták az Fiú vagy Lány, valamint a Zsák című jeleneteket. Szintén Udvarhelyszékről érkezett Lövétei Amatőr Színjátszó Csoport, akik Rejtő Jenő Pemete, a remete című jelenettel léptek színpadra. Az este utolsó versenyzői a helyi színjátszó csoport volt, akik Török Rezső: Narancs című népi jelenetet mutatták be. Az est meghívott vendége Maksa Zoltán humorista volt.

A zsűri (André Zsuzsa, Románia Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának munkatársa, Rácz Árpád tanító, megyei tanácsos, Kerekes Zsófia, tanárnő, önkormányzati képviselő, Kovács István tanító, Fodor Zoltán, a SZAVISZ elnöke) döntése szerint a legszínpadiasabb előadás a Mákófalvi Bokréta Kulturális Egyesületé volt, a legtermészetesebb előadást a vacsárcsi kisiskolások mutatták be. A zsűri szerint a legpajzánabb előadás a csíkszentsimoniaké volt. A szenttamásiak a félreérthető helyzetek bemutatásában voltak jelesek, ők ezért Hargita Megye Tanácsának külön díját kapták. A legkorhűbb, aktuális problémát feldolgozó előadás a Lövétei Amatőr Színjátszó Csoporté volt, a szentegyháziak a leghűségesebb résztvevők díjat kapták. A legnépiesebb előadás díjat a Vacsárcsi Színjátszó Csoportnak ítélte a zsűri. A szervezők az előző évekhez hasonlóan mindenkit könyvcsomaggal és a régiót bemutató DVD-vel díjazták.

Fodor Zoltán

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS