Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Filmtettfeszt Udvarhelyen is

2013. október 02., 15:35 utolsó módosítás: 2013. október 02., 17:08

Október 3. és 6. között zajlik idén a Filmtettfeszt: a kolozsvári központú rendezvényt ezúttal több más erdélyi városban is megtartják, Udvarhelyen péntektől vasárnapig a városi könyvtár látvány- és hangzóanyagrészlegén lesznek a vetítések.

Fotó: Thomas Campean

A fesztivál kiemelt célja továbbra is magyar nagyjátékfilmek bemutatása az erdélyi közönségnek, a programot viszont a különböző válogatásokban szereplő rövidfilmek (Udvarhelyen a Primanima Fesztivál legjobb animációs filmjeit vetítik pénteken délután) és egy ifjúsági film (a Balogh György rendezte Tüskevár, melyet vasárnap láthatnak az érdeklődők) is színesíti.

A pénteken 5 órakor kezdődő vetítések alkalmával Bálint Ibolya, Szőcs Petra és Felméri Cecília egy, illetve Cristina Groşan két rövidfilmjét lehet megnézni, az animációsfilm-válogatás után, 20 órakor Fliegauf Bence Csak a szél című filmjét vetítik.

A szombat délután vetítendő rövidfilmek mellett a fesztivál kiemelkedő programja lesz Janovics Jenő Világrém című filmjének bemutatója. A friss nagyjátékfilmek közül szombaton este Deák Krisztina Aglaja című alkotása, vasárnap délután és este pedig Cserhalmi Sára Drága, besúgott barátaim című, valamint Szajkai Péter Nejem, nőm, csajom című filmjét tekinthetik meg az érdeklődők. Az esti vetítéseket és a fesztiválzárást megelőzően vasárnap délután 5 órától négy kisjátékfilmet, köztük Tóth Barnabás Újratervezés című alkotását mutatják be a városi téka alagsorában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS