Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Édes Anna Nyárádszeredában

Gligor Róbert László 2015. január 09., 12:45

A Csíki Játékszín vasárnap 19 órai kezdettel Kosztolányi Dezső Édes Anna című regényének színpadi feldolgozását mutatja be Nyárádszeredában.

Fotó: Sándor Levente

Az első világháború következményei élesen hatottak Kosztolányi szereplőire. A háború befejeztével, a forradalmi fellángolások után a társadalom megpróbál visszarendeződni régi hierarchiájába. Minden rendszerváltással együtt jár az eljövendő korszaktól való szorongás, de a rend és biztonság helyreállásának reménye is. Az emberek szenvedélyesebben vetik bele magukat mindennapjaikba, kétségbeesetten törekszenek arra, hogy újra fontossá tegyék életüket. Az 1920-as években élettelibb a zene, rövidebbek a ruhák, Budapest leggazdagabb és legelhanyagoltabb kerületei méterekre vannak egymástól, párhuzamos valóságok abszurd találkozásai jellemzik az új világot.

A vörös terror elől rejtőzködő Vízyék a Tanácsköztársaság bukása után fellélegezhetnek, sőt, a családfő komoly politikai karrier elé nézhet. A gyermekét gyászoló, megcsalt és elhanyagolt feleség kiutat keres feszültségeiből. Minden erejével új szolgálót akar találni, mígnem egy nap Anna megérkezik krisztinavárosi lakásukba.

A Lendvai Zoltán rendezte darab előadására jegyeket a helyszínen, a művelődési ház pénztáránál lehet váltani felnőtteknek 15, diákoknak 10 lejért.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS