Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Járványhelyzet Székelyföldön
Hargita megye
13 858
+11
Maros megye
39 224
+57
Kovászna megye
12 840
+38
Kattintson a napi összefoglalóért
Járványhelyzet Romániában
Frissítve: 2021. 11. 28.
Összes eset
1 776 949
+1377
Elhunytak
56 275
+106
Gyógyultak
1 679 942
+4758
Járványhelyzet számokban

Góbéságok a nagyvilágban – Göröngyös út után családi karácsony

Bálint Kinga Katalin 2013. december 13., 12:46 utolsó módosítás: 2013. december 13., 13:01

Megtette 14 ezredik kilométerét a székelyudvarhelyi bringás, Szabó Zoltán, azaz Kobra. Az utazó közel fél éve indult világ körüli útjára – csak az utóbbi egy hónap alatt négy ország levegőjét szívta, s néhol ő és BéBike nevű bringája is megszenvedték a nehézkes terepet. Most azonban megállt egy hosszabb pihenőre: a thai tengerparton, Bangkoktól száz kilométerre tölti az ünnepeket, lánya társaságában.

Góbéságok a nagyvilágban – Göröngyös út után családi karácsony
galéria
Fotó: Kobra

 

A Góbé termékcsalád által támogatott fekvőbringás útja Vietnamból Laoszba, majd Kambodzsába, néhány napja pedig Thaiföldre vezetett. Az itthonról közel fél évvel ezelőtt magával vitt ruháit már nagyrészt lecserélte, azok ugyanis nem bírták jól az utazást. Kambodzsában például egy üzletnél az éppen varrógép mellett ülő házigazda szólította meg, hogy elszakadt a nadrágja, és mindössze egy maréknyi tasakos kávét fogadott el azért, hogy profi módon megvarrta.

A bringát és a bringást is megviselte az út

November 19-én vacogva, átázva-átfázva ért át a laoszi határon, belecsöppenve az ottani száraz időszakba. A kellemes időjárás ellenére a sátorozásról egy időre lemondott a mérges kígyók fenyegető jelenléte miatt – később azonban felbátorodott, főként a kihalt thaiföldi tájon. Döcögős, sáros út vezetett Vietnamból Laoszba: BéBike első és hátsó fékpofái is jelezték, a sáros, köves út igencsak igénybe vette a járgányt. Nemrég pedig, Thaiföldön kormányának csavarja adta meg magát. Bringás felszerelésének egy része már cserére szorul, lánya azonban visz majd neki ezek helyett újakat. Nem csoda, ha az utóbbi hetekben érintett útszakasz megviselte a fekvőbringát és vezetőjét: a laoszi és kambodzsai utak nem túl jók, felújítás alatt állnak vagy kövesek. Mostanában, Thaiföld sík vidékein azonban gyorsan, zökkenőmentesen haladt, bár lakatlan részeken karikázott át, és a szabad ég alatt aludt.

De nem csak a kerékpárral akadtak gondjai: saját szervezete is küldött hibajelentéseket. Gond adódott például a korábban is problémát okozó fogtömésével – több laoszi rendelő is elutasította kezelését, és csak Kambodzsában sikerült készséges szakembert találnia. Térdízületei sem viselték a legjobban az utolsó, Vietnamban töltött napok hideg, esős időjárását: a lábfájás lassította a Laoszba való átkelés után is, az emelkedőkön inkább taszította fekvőbringáját. Így azonban több lehetősége adódott arra, hogy a tájban gyönyörködjön. Néhány alkalommal önként is lassított a tempón: a laoszi Pakse városban időt szánt a kikapcsolódásra, a városnézésre is, de most, Thaiföldre érve, Bangkoktól körülbelül száz kilométerre a tengerparton pihen év végéig. Lánya december 19-én érkezik meg hozzá, teljesül tehát a fekvőbringás utazó karácsonyi kívánsága.

Sült sáska csemegeként

Az alacsony életszínvonalú Laoszban igencsak nagy a választék egzotikus, meghökkentő ételekből: pocok, mókus és különféle bogarak is tarkítják a menüt. Ezek ellenben elég drágának számítanak – egy kilogramm banán körülbelül 2000 kipbe, azaz 0,18 euróba, míg a pocokhús ennek több mint tízszeresébe kerül. Kambodzsában, Siem Reap város közelében megkóstolta az olajban sült sáskát – elmondása szerint csak az olaj ízét érezte rajta. Ismeretes azonban más furcsaság is a kambodzsaiak táplálkozási szokásairól: egy történet szerint az egyik falu lakói a néhány évtizeddel ezelőtt dúló éhínség idején rászoktak a pókevésre – s noha már elmúlt az akkori nagy szegénység, még mindig ugyanazt fogyasztják. A kambodzsai kávé ellenben felülmúlta várakozásait: „A vietnami és laoszi kávé jó tulajdonságait egy pohárba töltötték. A vietnami méregerős, a laoszihoz mindig hozzátettek egy nagy adag jeget – mindezt csak 0,4 dollár értékért” – írta blogján.

Kevesebb beszéd, több empátia

A szállás tekintetében érdekes jelenség tapasztalható az utóbbi időszakban meglátogatott vidékeken: azok a hajlékok, ahol nincs meleg víz, általában drágák – a fekvőbringás utazónak azonban volt szerencséje laoszi falusi házban is aludni, ahol függőágyban lazíthatott lefekvés előtt. Ráadásul Thakhek város közelében megcsodálhatta „a sziklamászók laoszi szentélyét”, a Green Climber Home nevű parkban szállva meg – a park létrejöttének története egyébként több nemzet hegymászói összefogásának szép példája. Fiatal buddhista szerzetesek is befogadták, két ideiglenes útitársával, egy német bringás párossal együtt – az ott alvás tippjét egy amerikai bringástól kapta, akivel a Mekong folyó mentén haladva találkozott. A kolostorok a szállás szempontjából ideálisnak bizonyultak, de azóta a vendéglátósok áraival is kezdett megbarátkozni. Annak következményeként, hogy Vietnamban elég keveset beszélt, sokkal jobban megtanult figyelni az emberek gesztusaira: „hihetetlennek tűnik, és be sem tudom bizonyítani, de tudom szándékukat, árulkodik hanglejtésük, hangmagasságuk, reakcióik késése vagy túlreagálásuk” – írta blogján a Vietnamban töltött utolsó napok egyikén, utalva arra, hogy ki tudja szúrni azt, ha valaki be akarja csapni.

A Mekong folyót követve december 1-jén kelt át Kambodzsába, két sietős franciával – elmondása szerint a franciáknak kevés az idejük, így sietniük kell, tehát jól lehet velük haladni. Mint minden meglátogatott vidék, így Laosz elhagyását is fájlalta kissé. Blogján ekképp írt róla: „A kommunizmus szép filozófia, de nem összeegyeztethető az emberi törekvéssel, és mindenkire ráerőltetni diktatórikus rendszereket szült. Laoszban mégis tetszett, mert a buddhizmus és kommunizmus együtt jól megférnek. Az emberek mosolyognak, jól elvannak, nem sietnek, nem gyűjtenek, mert van még bőven idejük az elkövetkező életükben. Mindenkinek kívánok bringával egy hónap szabadságot ebben az országban.” A kambodzsai vámnál már megszokott pénzosztogatás után gyorsan maradtak el mögöttük a kilométerek, mígnem Kobra lemaradt útitársaitól, mert megállt lefotózni egy kígyót.

Nyomorognak, de barátságosak

Az új ország barátságos arcát mutatta a székely utazónak. „Néha unalmasnak tűnhet a kívülállóknak folytonos gurulásom, de olyan, mintha egy falut néznék meg, csak ennek fő utcája 100 kilométer. Hosszan az út mellett házak vannak, emberek hellóznak, integetnek” – számolt be a látottakról blogján. A határvidék ugyan szegény régió – fizetős szállásnak se híre, se hamva, az utánfutókat motorbiciklihez kötik, a benzinkutak pedig fabódék: hordóból pumpálják vagy flakonokban árulják az üzemanyagot – az emberek vendégszeretők. Angolul nem beszélnek, így a székely utazó legfeljebb jelbeszéddel kommunikálhat velük. „Unalmas lehet otthon olvasni megint a napfelkeltéről, az egynapos barátok elválásáról, de ezek itt erősen megérintenek. Magányos világomban a kézszorítás jelzi a bizalom érzését két ember között. Szálláskérésemben jelen van az alázat. Búcsúzkodáskor az ölelésben benne van a barátság érzése. Ezeknek az embereknek én vagyok Európa, a mozgás, a határon túli világ, a szabadság” – írta mindarról, ami a magány érzését enyhíti útközben.

Az országtól való búcsúzás közben aztán Kambodzsa véres múltja miatti döbbenet kerítette hatalmába: az egyik kolostorban egy szerzetes több csontvázat és koponyát mutatott neki. „Ezeket a környező erdőkből szedték össze, amikor enyhült a diktatúra. Az akkori idők rendőrei elvitték az embereket, felnőttet, gyereket, asszonyt, és többet nem látta őket senki. Évtizedek múltán derült ki, hogy mi lett az elhurcoltakkal” – tudta meg a székely bringás. Leírta még: „Szerettem volna megnézni a fővárost, a múzeumot, ahol emléket állítottak a sok kivégzett egyszerű embernek. Kezdtem búcsúzni ettől a szegény kis országtól. Elképzelhetetlen számomra az a szörnyűség, ami szerintem túltesz a második világháborún is: hogy egy idióta vezető csak úgy mészárolja le az embereket a XX. században, csak mert azok másként képzelték el a világot. Itt mesélték, hogy volt egy év, amikor az értelmiségi réteget fölöslegesnek találták a mezőgazdasághoz, és ezért kivégezték a szemüvegeseket – hiába a több ezer éves civilizációk és történelmi tapasztalat.”

Thaiföld – bár tengerpartja, Kobra kifejezésével élve, erősen „pénzszagú”, igen magas árakkal – egy csodálatos karácsony képét vetíti elő: lányával a tengerparton töltheti a karácsonyt. Tervei szerint január elején indul majd tovább, az ünnepek alatt pedig nem ír majd blogot. A fekvőbringás világutazó további útjáról azonban hamarosan ismét tudósítunk.

Kobra-naptár készül

2014-es naptárt ad ki a Góbé termékcsalád Kobra közel féléves útja során készült fényképekből. A fekvőbringásnak az egzotikus tájakon készített legszebb fotói mellé egy-egy híres író utazással kapcsolatos idézete kerül. Az igényes kivitelezésű naptár még az ünnepek előtt megvásárolható lesz – tájékoztatott Gönczi Dezső, a Merkúr üzletlánc marketingmenedzsere. Hozzáfűzte, a naptárak eladásából befolyt összegből műholdas telefont vásárolnak Kobrának, hogy könnyebben tarthassa a kapcsolatot családjával, szeretteivel.

Küldj ajándékot Kobrának!

A székely utazó blogbejegyzéseiből kiderül, útja során a legnagyobb energiát a zenehallgatás adja neki: a pörgős dalok erőt adnak a gyors haladáshoz, a vidám dallamok lelkesítik, ha elcsügged, a lassú, lírikus hangvételű számok segítik abban, hogy intenzívebben élje meg az útközben tapasztaltakat. Ha szeretnél pozitív pillanatokat szerezni neki útja hátralevő szakaszán, másold be a cikk alá az általad Kobrának szánt dal linkjét december 15., vasárnap délig! A beérkezett dalokat karácsonyi ajándékként egy adathordozón eljuttatjuk a fekvőbringás utazónak, hogy a rá váró sok ezer kilométer megtételét ily módon mindannyian segítsük.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Videó

Videó
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
newsvote_ szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport