Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Égig érő fa a Kulcslyuk könyvesboltban

Albert Teréz Lilla 2011. szeptember 28., 17:41

Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a Magyar népmese napját. Ebből az alkalomból a Kulcs Egyesület pénteken Az égig érő fa címmel szervez Marosásárhelyen mesenapot a kicsiknek.

A rendezvényen a gyerekek neves mesemondók tolmácsolásában hallhatják  a szebbnél-szebb történeteket. A Kulcslyuk könyvesboltban (Kossuth utca 5. szám) 9-13 óra között meseolvasással, rajzolással, diafilmvetítéssel várják az óvodásokat és kisiskolásokat.

Délután a Bod Péter Diakóniai Központban (Erdő utca, 7/B) folytatódik a rendezvény. 17 órától a 75 éves Hideg Anna, ördöngősfüzesi (Kolozs megye) mesemondó, népdalénekes szórakoztatja a kicsiket életteli meséivel, valamint a májai Kovács Tamás, a Maros megyei mesemondó-verseny győztese vezeti be kortársait a népmesék csodálatos világába.

A szervezők a felnőttekre is gondoltak, akik Ráduly János kibédi folklorista, költő és néprajzkutató, Lazsádi Csilla szociálpedagógus, óvónő, valamint dr. Kádár Annamária pszichológus, egyetemi adjunktus előadását hallgathatják meg.

A jelenlévők megtekinthetik Az én égig érő fám című gyermekrajz-kiállítást, a kisebbek kézműves-foglalkozásokon, népi gyermekjátékokon vehetnek részt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS